Tort Diplomat cu mere si gutui

Toamna aromata intr-un delicios desert!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Tort  Diplomat cu mere si gutui

Ingrediente

  • Blat biscuiti:
  • 350 g biscuiti fragezi
  • 150 g margarina (unt)
  • 3 linguri de miere de albine
  • zahar vanilat
  • umplutura fructe:
  • 4 mere
  • 2 gutui
  • 1 cana de zahar
  • un praf de scortisoara
  • 3-4 linguri vin alb
  • crema fina de branza:
  • 250 g crema de branza de vaci (20%grasime)
  • 250 g smantana proaspata (15%grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • zahar vanilat
  • un plic de gelatina alimentara (10 g)
  • Ornat:
  • cacao
  • bomboane de ciocolata
  • jumatati de biscuiti trasi in ciocolata

Mod de preparare

Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile spalate bine si sterse. Gutuile se dau cu tot cu coaja, pentru o aroma deosebita.

Se pune cana de zahar si se caramelizeaza cu 2 linguri de apa sau vin alb, apoi se pune razatura de fructe si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine fructele si scade bine zeama. La sfarsit parfumam totul cu un praf de scortisoara. Trebuie sa aiba o consistenta de jeleu. Se dau la racit.

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot, macinati fin se amesteca cu untul moale si mierea de albine. Se framanta, apoi se intinde in strat uniform si bine presat, intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 23 cm. Se da la frigider sa se intareasca.

Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si vanilia, apoi se adauga treptat si smantana si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie, fara sa fiarba, doar sa se spumeze deasupra si se adauga in crema in fir subtire, dupa ce s-a racorit putin.

Se toarna si niveleza frumos stratul de fructe fierte si racite, apoi deasupra se toarna crema fina de branza. Se da o ora la frigider, apoi se decoreaza cu un praf de cacao, bombonele fine de ciocolata si jumatati de biscuiti trasi in ciocolata. Se mai da o ora la frigider, apoi se poate felia.

Este delicios, racoros, bun pentru o zi de vara sau toamna tarzie, nu necesitand coacere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc