Torturi

Reteta Tort Diplomat cu mere si gutui

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 50m 
ani67 postat de
Postat pe: 18-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
Toamna aromata intr-un delicios desert!

ingrediente

8 portii

Blat biscuiti:
   350 g biscuiti fragezi
   150 g margarina (unt)
   3 linguri de miere de albine
   zahar vanilat
umplutura fructe:
   4 mere
   2 gutui
   1 cana de zahar
   un praf de scortisoara
   3-4 linguri vin alb
crema fina de branza:
   250 g crema de branza de vaci (20%grasime)
   250 g smantana proaspata (15%grasime)
   100 g zahar pudra
   zahar vanilat
   un plic de gelatina alimentara (10 g)
Ornat:
   cacao
   bomboane de ciocolata
   jumatati de biscuiti trasi in ciocolata

mod de preparare

Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile spalate bine si sterse. Gutuile se dau cu tot cu coaja, pentru o aroma deosebita.

Se pune cana de zahar si se caramelizeaza cu 2 linguri de apa sau vin alb, apoi se pune razatura de fructe si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine fructele si scade bine zeama. La sfarsit parfumam totul cu un praf de scortisoara. Trebuie sa aiba o consistenta de jeleu. Se dau la racit.

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot, macinati fin se amesteca cu untul moale si mierea de albine. Se framanta, apoi se intinde in strat uniform si bine presat, intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 23 cm. Se da la frigider sa se intareasca.

Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si vanilia, apoi se adauga treptat si smantana si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie, fara sa fiarba, doar sa se spumeze deasupra si se adauga in crema in fir subtire, dupa ce s-a racorit putin.

Se toarna si niveleza frumos stratul de fructe fierte si racite, apoi deasupra se toarna crema fina de branza. Se da o ora la frigider, apoi se decoreaza cu un praf de cacao, bombonele fine de ciocolata si jumatati de biscuiti trasi in ciocolata. Se mai da o ora la frigider, apoi se poate felia.

Este delicios, racoros, bun pentru o zi de vara sau toamna tarzie, nu necesitand coacere.

Incearca si Tort cu fructe Daniela
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu mere si gutui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.