Tort dobos cu crema de ciocolata

Pentru foile de tort, galbenusurile se freaca cu zaharul tos, apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina. Din aceasta compozitie se coc pe rand

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 100 gr cacao sau ciocolata
  • 25 ml rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de tort, galbenusurile se freaca cu zaharul tos, apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina. Din aceasta compozitie se coc pe rand sase foi, intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina.

Pentru crema, se freaca bine untul pana cand capata o consistenta de pasta. Se adauga treptat, frecand, zaharul pudra, cacaua sau ciocolata (putin muiata la gura cuptorului), romul si zaharul vanilat.

Crema se imparte in 6 parti cu care se ung 5 foi (lipindu-le intre ele), precum si marginile tortului.

Peste foaia de deasupra, neunsa cu crema, se toarna glazura (zahar topit si ars intr-o craticioara).

Glazura, dupa ce se toarna, cand este inca calda se traseaza cu un cutit fierbinte felii de tort.

Daca se intareste glazura, nu se mai poate taia.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete prajituri:

Prajitura cu mere si biscuiti

Tort cu visine padurea neagra

Prajitura cu rom si visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori