Pentru foile de tort, galbenusurile se freaca cu zaharul tos, apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina. Din aceasta compozitie se coc pe rand
Pentru foile de tort, galbenusurile se freaca cu zaharul tos, apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina. Din aceasta compozitie se coc pe rand sase foi, intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina.
Pentru crema, se freaca bine untul pana cand capata o consistenta de pasta. Se adauga treptat, frecand, zaharul pudra, cacaua sau ciocolata (putin muiata la gura cuptorului), romul si zaharul vanilat.
Crema se imparte in 6 parti cu care se ung 5 foi (lipindu-le intre ele), precum si marginile tortului.
Peste foaia de deasupra, neunsa cu crema, se toarna glazura (zahar topit si ars intr-o craticioara).
Glazura, dupa ce se toarna, cand este inca calda se traseaza cu un cutit fierbinte felii de tort.
Daca se intareste glazura, nu se mai poate taia.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete prajituri:
Prajitura cu mere si biscuiti
Tort cu visine padurea neagra
Prajitura cu rom si visine
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaNu-i aşa că deja intrăm în atmosfera sărbătorilor de iarnă? Mi-e tare drag când ştiu că este ocazia...
Tort cu mousse de nuci, portocale si fructe de padureIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii