Tort dobos cu crema de ciocolata

Pentru foile de tort, galbenusurile se freaca cu zaharul tos, apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina. Din aceasta compozitie se coc pe rand

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 100 gr cacao sau ciocolata
  • 25 ml rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de tort, galbenusurile se freaca cu zaharul tos, apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina. Din aceasta compozitie se coc pe rand sase foi, intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina.

Pentru crema, se freaca bine untul pana cand capata o consistenta de pasta. Se adauga treptat, frecand, zaharul pudra, cacaua sau ciocolata (putin muiata la gura cuptorului), romul si zaharul vanilat.

Crema se imparte in 6 parti cu care se ung 5 foi (lipindu-le intre ele), precum si marginile tortului.

Peste foaia de deasupra, neunsa cu crema, se toarna glazura (zahar topit si ars intr-o craticioara).

Glazura, dupa ce se toarna, cand este inca calda se traseaza cu un cutit fierbinte felii de tort.

Daca se intareste glazura, nu se mai poate taia.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete prajituri:

Prajitura cu mere si biscuiti

Tort cu visine padurea neagra

Prajitura cu rom si visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci