Pentru foile de tort, galbenusurile se freaca cu zaharul tos, apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina. Din aceasta compozitie se coc pe rand
Pentru foile de tort, galbenusurile se freaca cu zaharul tos, apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina. Din aceasta compozitie se coc pe rand sase foi, intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina.
Pentru crema, se freaca bine untul pana cand capata o consistenta de pasta. Se adauga treptat, frecand, zaharul pudra, cacaua sau ciocolata (putin muiata la gura cuptorului), romul si zaharul vanilat.
Crema se imparte in 6 parti cu care se ung 5 foi (lipindu-le intre ele), precum si marginile tortului.
Peste foaia de deasupra, neunsa cu crema, se toarna glazura (zahar topit si ars intr-o craticioara).
Glazura, dupa ce se toarna, cand este inca calda se traseaza cu un cutit fierbinte felii de tort.
Daca se intareste glazura, nu se mai poate taia.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete prajituri:
Prajitura cu mere si biscuiti
Tort cu visine padurea neagra
Prajitura cu rom si visine
E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Comentarii