Pentru foile de tort, galbenusurile se freaca cu zaharul tos, apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina. Din aceasta compozitie se coc pe rand
Pentru foile de tort, galbenusurile se freaca cu zaharul tos, apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina. Din aceasta compozitie se coc pe rand sase foi, intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina.
Pentru crema, se freaca bine untul pana cand capata o consistenta de pasta. Se adauga treptat, frecand, zaharul pudra, cacaua sau ciocolata (putin muiata la gura cuptorului), romul si zaharul vanilat.
Crema se imparte in 6 parti cu care se ung 5 foi (lipindu-le intre ele), precum si marginile tortului.
Peste foaia de deasupra, neunsa cu crema, se toarna glazura (zahar topit si ars intr-o craticioara).
Glazura, dupa ce se toarna, cand este inca calda se traseaza cu un cutit fierbinte felii de tort.
Daca se intareste glazura, nu se mai poate taia.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete prajituri:
Prajitura cu mere si biscuiti
Tort cu visine padurea neagra
Prajitura cu rom si visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii