Tort Grilias

Se bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata, apoi se pune cele 3 lingu

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri de faina
  • 15ml esenta de rom
  • Crema: 250 gr. unt dulce
  • 4 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 15 ml de esenta de rom
  • o cana de nuca intreaga si o cana de zahar

Mod de preparare

Se bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata, apoi se pune cele 3 linguri de faina si esenta 15 ml de rom. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina se pune in tava si se da la cuptor la 400 grade F 45 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in trei parti egale. Dupa ce s-a bagat la cuptor blatul, se face crema din cele 4 oua plus cele 12 linguri de zahar, se bat pe aburi circa 15 minute sau pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se lasa la racit. Intr-o alta cratita se pune o cana de zahar la caramelizat si cand este aproape caramelul gata se adauga o cana de nuca intreaga. Se rastoarna pe un platou uns cu ulei sa nu se lipeasca si se lasa la racit, dupa ce s-a racit se da prin masina de tocat carne. Dupa ce s-a racit crema batuta pe aburi, se amesteca cu 250 gr unt dulce si jumatate din caramel se pune in crema iar jumatate se lasa pentru decorarea tortului. Se pune o foaie, se adauga crema si tot asa pana se termina, ultimul sa fie blat deasupra, dar sa ramana o lingura de crema sa se unga deasupra ca sa se prinda caramelul.
Se taie in bucati de un cm si se serveste la diferite ocazii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Punch de lamaie
1
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Prajitura cu glazura de zmeura
2
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Salata greceasca
3
Salate de legume

Salata greceasca

Este salata mea preferata.

Salata greceasca
Compot de prune in otet
4
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Punch
5
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch
Parteneri
Pate de nuci
Bucataras.RO

Pate de nuci

Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa  verde, usturoi, capere ,...

Pate de nuci
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni