Tort Grilias

Se bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata, apoi se pune cele 3 lingu

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri de faina
  • 15ml esenta de rom
  • Crema: 250 gr. unt dulce
  • 4 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 15 ml de esenta de rom
  • o cana de nuca intreaga si o cana de zahar

Mod de preparare

Se bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata, apoi se pune cele 3 linguri de faina si esenta 15 ml de rom. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina se pune in tava si se da la cuptor la 400 grade F 45 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in trei parti egale. Dupa ce s-a bagat la cuptor blatul, se face crema din cele 4 oua plus cele 12 linguri de zahar, se bat pe aburi circa 15 minute sau pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se lasa la racit. Intr-o alta cratita se pune o cana de zahar la caramelizat si cand este aproape caramelul gata se adauga o cana de nuca intreaga. Se rastoarna pe un platou uns cu ulei sa nu se lipeasca si se lasa la racit, dupa ce s-a racit se da prin masina de tocat carne. Dupa ce s-a racit crema batuta pe aburi, se amesteca cu 250 gr unt dulce si jumatate din caramel se pune in crema iar jumatate se lasa pentru decorarea tortului. Se pune o foaie, se adauga crema si tot asa pana se termina, ultimul sa fie blat deasupra, dar sa ramana o lingura de crema sa se unga deasupra ca sa se prinda caramelul.
Se taie in bucati de un cm si se serveste la diferite ocazii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Salata greceasca cu lipie de casa
Bucataras.RO

Salata greceasca cu lipie de casa

O salata greceasca cu feta autentica, rosii dulci, masline kalamata si capere in ulei.

Salata greceasca cu lipie de casa
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori