Tort Grilias

Se bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata, apoi se pune cele 3 lingu

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri de faina
  • 15ml esenta de rom
  • Crema: 250 gr. unt dulce
  • 4 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 15 ml de esenta de rom
  • o cana de nuca intreaga si o cana de zahar

Mod de preparare

Se bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata, apoi se pune cele 3 linguri de faina si esenta 15 ml de rom. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina se pune in tava si se da la cuptor la 400 grade F 45 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in trei parti egale. Dupa ce s-a bagat la cuptor blatul, se face crema din cele 4 oua plus cele 12 linguri de zahar, se bat pe aburi circa 15 minute sau pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se lasa la racit. Intr-o alta cratita se pune o cana de zahar la caramelizat si cand este aproape caramelul gata se adauga o cana de nuca intreaga. Se rastoarna pe un platou uns cu ulei sa nu se lipeasca si se lasa la racit, dupa ce s-a racit se da prin masina de tocat carne. Dupa ce s-a racit crema batuta pe aburi, se amesteca cu 250 gr unt dulce si jumatate din caramel se pune in crema iar jumatate se lasa pentru decorarea tortului. Se pune o foaie, se adauga crema si tot asa pana se termina, ultimul sa fie blat deasupra, dar sa ramana o lingura de crema sa se unga deasupra ca sa se prinda caramelul.
Se taie in bucati de un cm si se serveste la diferite ocazii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Salau in stil marocan -nr. 1400
Bucataras.RO

Salau in stil marocan -nr. 1400

  "Retete pentru mese in familie"  ...... am ajuns la 1400 de retete impartasite cu drag  cu...

Salau in stil marocan -nr. 1400
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola