Tortul Hennesy este un tort delicios si aromat, poate fi pregatit cu succes pentru orice ocazie festiva dar si cand ai pofta de ceva bun, dulce.
Se incepe cu prepararea blatului de tort. Pentru asta incepi sa separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma tare- eu adaug cativa stropi de otet, adaugi zaharul si continui sa bati pana cand acesta se topeste. Adaugi galbenusurile unul cate unul, adaugi cafeaua, untul topit rece, esenta de rom-o fiola mica si faina proaspat cernuta cu praful de copt. Ungi o forma de tort cu diametrul de 26 cm cu ulei sau margarina si o tapetezi cu faina. Torni compozitia si lasi la cuptor 45 de minute. L-am taiat in 5.
Partea cu bulbuci de deasupra am inlaturat-o. Apoi, am insiropat fiecare cerc de tort cu cafea espresso imbunatatita cu 2 linguri de coniac.
Trecem apoi la prepararea cremei. Bate ouale cu zaharul pudra. Adauga faina proaspat cernuta, cacaua si ciocolata rasa. Toarna coniacul si laptele fierbinte. Lasa pe foc, amestecand energic, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racorit, incorporeaza untul frecat spuma si pune-l in crema racita. Apoi am impartit crema in patru.
Pentru prepararea glazurii intr-o craticioara amesteci cafeaua concentrata cu zaharul, untul si ciocolata de menaj rasa. Eu am folosit 2 table de ciocolata amaruie si nu le-am mai ras, ci le-am rupt in bucati. O pui pe foc si amesteci continuu pana se leaga. Iei de pe foc, lasi putin sa se raceasca si o torni peste prajitura.
Pentru ornat am folosit creioane pentru decor asa ca mi-a fost de real folos tubul alb, pe care l-am lasat 3 min. in apa fierbinte. Am trasat linii drepte de sus pana jos pe toata suprafata tortului, apoi linii verticale, in asa fel incat sa-mi dea niste romburi. Intr-un magazin de cartier am gasit un pliculet cu ciocolata alba maruntita, bucatele asa mai patratoase, nu stiu daca am dat vreo 3 lei pe el. Am presarat bucatelele de ciocolata alba pe toata suprafata tortului si boabe de cafea de ciocolata amaruie.
Tortul Hennesy se serveste alaturi de o cana de cafea sau un pahar de coniac.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiNu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...
Prajitura MinunataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii