Tort insiropat cu crema de portocale

Blatul. Se amesteca un ou cu apa rece, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga faina, praful de copt, restul de oua batute bine singure ca sa cre

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri apa rece
  • 30 g unt
  • Siropul:
  • 125 ml apa
  • 125 g zahar
  • 125 ml zeama de portocale
  • Crema:
  • 1/4 pachet praf de budinca
  • 1 galbenus
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina coaja rasa si zeama de portocale
  • Glazura:
  • crema
  • Garnitura:
  • bucati de mandarine
  • bucati de migdale

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca un ou cu apa rece, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga faina, praful de copt, restul de oua batute bine singure ca sa creasca si untul.

Blatul se coace 30-40 min. Rece se taie orizontal in 2-3 felii.

Crema. Praful de budinca se dizolva cu putina apa si cu galbenusul adaugat. Se tine totul pe foc apoi se raceste. Se adauga margarina, zaharul, zaharul vanilat, putina coaja rasa si zeama de la o portocala. Se inglobeaza totul pe foc. Se raceste.

Siropul. Se fierbe putin zaharul cu apa. Compozitiei racite se adauga zeama de portocale.

Feliile de blat se insiropeaza, apoi se ung cu crema. Tortul se unge si pe deasupra cu crema si si se garniseste cu felii de mandarine si bucatele de migdale.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori