Tort Magic Moments

Tortul magic moments este un tort magic intr-adevar, cu crema ganache si crema de lamaie, acoperit in jeleu de portocale este un tort ce va rasfata cei mai aprigi critici culinari, fiind perfect pentru ocazii festive sau sarbatori.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort Magic Moments

Ingrediente

  • BLAT:
  • - 2 oua
  • - 125 g de zahar
  • - coaja si esenta de lamaie
  • - 50 g de faina
  • - 50 g de amidon
  • - 1 lingurita de praf de copt
  • - 1 lingura cu varf de fulgi de cocos
  • - suc natural de portocale
  • pentru insiropat blatul
  • CREMA GANACHE:
  • - 250 g de ciocolata alba
  • - 300 ml de frisca lichida
  • - 100 g de alune de padure macinate grosier
  • - 1 foaie de gelatina
  • CREMA DE LIMETTE:
  • - 350 g de iaurt gras
  • - 80 g de zahar
  • - coaja si sucul de la o limette
  • - 150 ml de frisca lichida
  • - 10 g de gelatina
  • - 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata
  • JELEU DE PORTOCALE:
  • - 220 ml suc natural de portocale
  • - 2 linguri de zahar
  • - 3 foi de geatina
  • ORNAREA
  • - 1 ciocolata alba (80-100 g)
  • rasa
  • - 100 ml de frisca batuta cu 1 ligura de whisky cream
  • - felii de limmete
  • - fructe de Philis

Mod de preparare

1. BLATUL

Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar, coaja si esenta de lamaie, pana la consistenta unei creme. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, apoi se cern peste crema de ou. Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu fundul tapetat cu hartie de copt. Se coace la 180 de grade Celsius, timp de cca. 25 de minute. Se scoate din cuptor, apoi din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Pentru a obtine doua discuri perfecte, se taie capacul blatului, apoi restul in doua. Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti, pentru ca blatul are o consistenta foarte aderenta, iar un cutit cu lama neteda nu da randament.

2. CREMA GANACHE

Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece. Cand compozitia este racita complet, se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta. Tot acum se aduga si alunele. Se amesteca si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale si se acopera cu cel de al doilea blat. Tortul se transfera in frigider pana la prepararea celei de a doua creme.

3.CREMA DE LIMETTE

Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette. Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:

- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. Se pune in frigider pentru cca 30 de minute, apoi se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele. Atentie, nu puneti si firmiturile. Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale. Folositi-va de un inel de tort. Se pune in frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine.

4.JELEUL DE PORTOCALE

Se incalzeste sucul de portocale, se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil. Cand se raceste si prinde o usoara consistenta, se toarna peste tort si se pune din nou in frigider, pana ce jeleul se incheaga.


Pofta buna! Reteta Tort Magic Moments a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Cledne
1
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
2
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
3
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
4
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
5
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii