Tortul magic moments este un tort magic intr-adevar, cu crema ganache si crema de lamaie, acoperit in jeleu de portocale este un tort ce va rasfata cei mai aprigi critici culinari, fiind perfect pentru ocazii festive sau sarbatori.
1. BLATUL
Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar, coaja si esenta de lamaie, pana la consistenta unei creme. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, apoi se cern peste crema de ou. Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu fundul tapetat cu hartie de copt. Se coace la 180 de grade Celsius, timp de cca. 25 de minute. Se scoate din cuptor, apoi din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Pentru a obtine doua discuri perfecte, se taie capacul blatului, apoi restul in doua. Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti, pentru ca blatul are o consistenta foarte aderenta, iar un cutit cu lama neteda nu da randament.
2. CREMA GANACHE
Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece. Cand compozitia este racita complet, se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta. Tot acum se aduga si alunele. Se amesteca si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale si se acopera cu cel de al doilea blat. Tortul se transfera in frigider pana la prepararea celei de a doua creme.
3.CREMA DE LIMETTE
Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette. Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:
- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. Se pune in frigider pentru cca 30 de minute, apoi se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele. Atentie, nu puneti si firmiturile. Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale. Folositi-va de un inel de tort. Se pune in frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine.
4.JELEUL DE PORTOCALE
Se incalzeste sucul de portocale, se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil. Cand se raceste si prinde o usoara consistenta, se toarna peste tort si se pune din nou in frigider, pana ce jeleul se incheaga.
Pofta buna! Reteta Tort Magic Moments a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii