Tort Mars

Blatul: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit. Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme i

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Mars

Ingrediente

  • Blat: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana
  • 150g unt
  • Mousse de fistic: 200g fistic
  • 300g smantana lichida
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri brandy
  • 4g agar-agar (se poate pune si gelatina normala)
  • Sos caramel: 20g unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri smantana lichida
  • Sos de ciocolata (Ganache): 50g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana lichida
  • Mousse Mars: 500g ricotta
  • 100g zahar
  • 3 ciocolate Mars de 60g fiecare
  • 300 ml smantana lichida
  • 3 linguri gelatina pulbere

Mod de preparare

Blatul:

250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit.

Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme imbracate in pelicula transparenta cu acest amestec,

Am lasat la loc rece pt 30 minute.

Intre timp am preparat mousse-ul de fistic:

Am macinat fisticul si am adaugat cele 2 linguri de brandy, am lasat vreo 10 min sa faca cunostinta aromele.

Galbenusurile le-am batut putin si impreuna cu smantana lichida le-am pus pe foc mediu amestecand. Cand s-a incalzit am adaugat zaharul si fisticul. Si-am amestecat pana a devenit densa. Crema nu trebuie sa fiarba.

Am luat de pe foc, am lasat sa se raceasca un pic si apoi am adaugat agar-agarul.

Am adaugat crema peste blatul de biscuiti si-am pus din nou la rece.

Apoi am preparat sosul de caramel:

Am amestecat ingredientele si le-am pus pe foc mic, mic pana s-a topit zaharul apoi siropul l-am lasat deoparte.

Sosul de ciocolata (ganache):

Ciocolata am facut-o bucatele si-am topit-o impreuna cu smantana pe foc mic, am lasat sa se racoreasca putin.

Mousse-ul Mars:

Gelatina am preparat-o conform instructiunilor.

Am mixat ricotta cu zaharul, am adaugat ciocolatele Mars bucatele. Smantana am mixat-o bine si-am adaugat-o cremei. La urma am adaugat gelatina.

O parte din mousse l-am adaugat peste cel de fistic. Am pus deasupra sosul ganache. Apoi sosul caramel si cu o scobitoare le-am amestecat usor. Am dat putin la frigider. Am adaugat ultima parte de mousse Mars, iar deasupra am pus din nou un blat de biscuiti (250g biscuiti cu 150g unt topit)

Am lasat peste noapte tortul la frigi.

A doua zi l-am scos si dat cu un strat de unt.

Si imbracat cu hainute de gala pt a intampina pe doamna Primavara.
Reteta Tort Mars a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos