Tort Mickey Mouse

Blat: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 500g zahar se bat bine de tot. Se adauga in ploaie 500g de faina amestecata cu 1 pachetel de praf de copt ame

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa
Tort Mickey Mouse

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 550 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 600 ml frisca naturala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 2 linguri smantana
  • 2 cutii compot fructe (1 cocktail
  • 1 ananas)

Mod de preparare

Blat: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 500g zahar se bat bine de tot. Se adauga in ploaie 500g de faina amestecata cu 1 pachetel de praf de copt amestecand cu telul sau o lingura de lemn. Se coace in 2 forme - o oala mai mare pentru cap si una mica pentru urechi (trebuie sa incerci inainte cum se potrivesc). In jumatate de blat eu am pus cu faina si o lingura de cacao - astfel urechile erau din blat de cacao, iar restul normal. Se coace in forme unse si tapetate cu faina cu hartie de copt doar pe fundul formei la foc mic 30-40' si se incearca cu scobitoarea. Se scot formele, iar cand sunt reci se taie fiecare in doua. Se insiropeaza cu un sirop facut din 250ml apa fiarta cu putin zahar la care se adauga 1 esenta de rom.

Crema: O ciocolata (200g) se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 200ml frisca lichida naturala (La Dorna 32% sau Milli 30%). Cand s-a topit si e omogena se lasa la racit. 200 ml frisca naturala se bate cu 50g zahar. Cand ciocolata e rece se amesteca cu mixerul in frisca.

Blaturile se umplu cu crema. Peste/dedesupt se pun fructele dintr-o cutie de compot cocktail de fructe si o cutie de ananas bucati. Se pune si al doilea blat. Se lasa in frigider peste noapte. A doua zi se bat 200 ml frisca cu 2 plicuri de zahar vanilat si 1 plic de intaritor. Torturile (sau doar tortul mare) se imbraca in frisca. O ciocolata (200g) se topeste pe bain-marie cu 1-2 linguri de smantana. Pe frisca se deseneaza cu scobitoarea fata lui Mickey Mouse si cu un posh umplut cu glazura se fac ochii nasul si gura. Urechile se imbraca si ele in glazura. Ca ciocolata eu prefer ciocolata amaruie (cu cacao 70%), dar pentru copii se preteaza mai bine cea de lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos