Tortul mimoza este un tort delicios si impresionant prin aspect, dar foarte usor de realizat. Fie ca sarbatoresti ceva sau vrei doar sa te rasfeti cu un desert delicios, tortul mimoza va fi alegerea perfecta.
Cu un cutit zimtat se ia din pandispan un disc de 1,5 cm grosime. Cu un cutit ascutit se sapa forma care ramine, lasind o forma de 2 cm grosime. Se pastreaza aluatul scos.
Se pregateste crema, batind galbenusurile impreuna cu zaharul, faina si putina sare. Se incalzeste laptele fara a fi prea fierbinte, se pune coaja rasa a lamiilor, se acopera cu un capac si se lasa in infuzie. Dupa 10 minute, se varsa laptele cald in crema galbenusurilor, apoi se pune la foc moderat, amestecind continuu; dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa citeva minute, apoi se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa aceea, se incorporeaza frisca, amestecind usor. Intr-un castron se amesteca bine lichiorul cu laptele si cu o jumatate din doza se unge pandispanul, se umple cu crema si se lasa citeva linguri deoparte.
Se acopera cu capacul de pandispan, si se rastoarna invers. Se unge si acesta cu siropul de lichior si lapte, apoi se acopera toata prajitura cu crema ramasa. Se pun deasupra intregii suprafete firmiturile de pandispan ramase/ pastrate.
Tortul Mimoza se pastreaza la frigider 4-5 ore dupa care se poate servi
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdePentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersici
Comentarii