Tort Palermo

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita. Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Palermo

Ingrediente

  • Ingrediente blat de ciocolata: 42g unt
  • 25g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 47g ciocolata amaruie
  • 2 albusuri
  • 32g zahar
  • 4g faina (facultativ)
  • Ingrediente blat crocant: 50g ciocolata alba
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 10g unt
  • 25g alune pralinate
  • 50g porumb expandat (eu am pus fulgi de ovaz)
  • Ingrediente bavareza de alune pralinate: 167ml lapte
  • 30g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 30g zahar
  • 3g gelatina
  • 40g alune pralinate
  • 167ml frisca
  • Ingrediente mousse de ciocolata amara: 10 galbenusuri
  • 180g apa
  • 30g glucosiu sau miere
  • 40g lapte praf
  • 400g ciocolata amaruie
  • 700g frisca
  • Am folosit reteta intreaga (deci cea expusa deasupra) doar ca am adaugat doar 500g frisca
  • Ingrediente glazura-oglinda: 350g apa
  • 300g smantana
  • 450g zahar
  • 150g cacao
  • 15g gelatina

Mod de preparare

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita.

Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul si adaugati-o compozitiei.

Puneti compozitia in tava mare de la aragaz si coaceti la 180°C pana la proba scobitorii. Dupa cum am spus eu am preparat reteta intreaga si-am decupat 3 blaturi de 16cm. Mi-au mai ramas 2 dar le voi folosi la torturile urmatoare.

Intre timp am trasat doua cercuri de 16cm pe hartie de copt.

Am topit cioco alba si cu lapte (vreo 50g din fiecare) si-am intins in strat subtire pe suprafata celor doua cercuri.

Blat crocant

Se topeste ciocolata pe baie de aburi cu untul (eu am adaugat si 50g smantana) si se adauga fulgii de ovaz si apoi pralinatul de alune si se dispune in strat subtire deasupra blatului de cioco.

Se pune un cerc in jurul tortuletului si se continua cu prepararea bavarezei.

Bavareza de alune pralinate

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga laptelui ce l-am fiert in prealabil cu zaharul si se coace in continuare pe foc, dar ATENTIE!!! nu ajungeti la temperatura de fierbere, incet, incet se va face o ciulama subtire.

Luati cratita de pe foc si adaugati alunele pralinate macinate.

Mixati frisca si amestecati-o cu compozitia de oua si praline iar la urma adaugati si gelatina inmuiata in apa rece si apoi incalzita.

Mousse de ciocolata amaruie

Se dizolva laptele praf in apa, se adauga glucosiul (mierea), galbenusurile si se coace pe foc ca o crema normala dar nu trebuie sa ajungeti la temperatura de fierbere.

Cand devine ca o ciulama mai subtire indepartati de pe foc si lasati la racit.

Topiti ciocolata si adaugati-o compozitiei de oua racita.

La sfarsit amestecati cu frisca batuta.

Eu am adaugat si 10g gelatina pt o mai buna tinuta a mousse-ului.

ASAMBLARE TORT

Deci blatul de cioco si blatul crocant suprapuse in inel de aluminiu.

Se pune deasupra o portie de bavareza si imediat deasupra se pune un disc de ciocolata cu lapte, apoi se pune un alt strat de bavareza.Se pune tortul in congelator pt cateva ore.

Eu l-am lasat la frigi peste noapte.

Se scoate tortuletul din inel, se aseaza pe platou si in jurul lui se pune un inel de 20cm diametru.

Se umplu lateralele cu mousse de cioco amaruie pana sus la buza inelului de tort.

Se niveleaza bine deasupra si se pune la congelator pt cateva ore.

Se imbraca cu glazura-oglinda si se decoreaza, dupa puterile proprii.
Pofta buna!

Reteta Tort Palermo a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Alte retete de tort cu ciocolata gasiti aici:

Tort de ciocolata cu portocale,

Tort de ciocolata cu cirlionti,

Tort Padurea Neagra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta