Tort racoros de primavara

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul treptat apoi se adauga cate un ou batandu-se cateva minute dupa fiecare. Chiar daca se va branzi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort racoros de primavara

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 g zahar tos
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 lingura de lapte
  • 2 lingurite razatura de portocale
  • Esenta de vanilie
  • ½ lingurita bicarbonat alimentar (eu am pus amidon)
  • Crema 1 :
  • 100 g ciocolata cu menta
  • 100 ml smantana lichida
  • Crema 2 :
  • 100 g ciocolata cu capsuni
  • 100 ml smantana lichida
  • Pentru ornat si insiropat :
  • Fructe de padure
  • frisca
  • nectarine sirop de visine si fructe de padure amestecat cu zahar
  • 1 punga roll de zmeura

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul treptat apoi se adauga cate un ou batandu-se cateva minute dupa fiecare. Chiar daca se va branzi crema nu este o problema. Faina se cerne de doua ori iar apoi se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul. In compozitia de oua se adauga faina treptat, laptele si esenta. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma detasabila de tort si se pune aluatul. Se da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute in functie de cuptor. Este un aluat foarte fraged si aromat. Eu am pus cateva picaturi de colorant sa iasa mai galben pentru ca n-am avut oua de tara. Am facut un ganache din ciocolata.

Crema 1 : se pune smantana intr-o oala pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucati. Se tine pe foc mic si se amesteca pana la topirea ciocolatei.

Crema 2 : Se prepara la fel ca si prima crema doar ca dupa racirea cremei se da la frigider cateva ore dupa care se bate cu mixerul. Am taiat blatul in doua si am insiropat jumatate de blat cu zeama scursa de la fructe amestecata cu zahar dupa gust. Pe jumatatea de blat neinsiropata am pus fructe de padure scurse si pe cealalta nectarine taiete felii subtiri. Peste fructe am pus prima crema de menta. Am asezat niste visine fara samburi si am pus deasupra cel de-al doi-lea blat. Cine doreste poate insiropa tot blatul dar este bun si asa.


Se orneaza cu crema de capsune.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Piftie de porc
Bucataras.RO

Piftie de porc

Nu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de piftie de porc. ”Retete festive de...

Piftie de porc
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!