Tort racoros de primavara

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul treptat apoi se adauga cate un ou batandu-se cateva minute dupa fiecare. Chiar daca se va branzi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort racoros de primavara

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 g zahar tos
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 lingura de lapte
  • 2 lingurite razatura de portocale
  • Esenta de vanilie
  • ½ lingurita bicarbonat alimentar (eu am pus amidon)
  • Crema 1 :
  • 100 g ciocolata cu menta
  • 100 ml smantana lichida
  • Crema 2 :
  • 100 g ciocolata cu capsuni
  • 100 ml smantana lichida
  • Pentru ornat si insiropat :
  • Fructe de padure
  • frisca
  • nectarine sirop de visine si fructe de padure amestecat cu zahar
  • 1 punga roll de zmeura

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul treptat apoi se adauga cate un ou batandu-se cateva minute dupa fiecare. Chiar daca se va branzi crema nu este o problema. Faina se cerne de doua ori iar apoi se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul. In compozitia de oua se adauga faina treptat, laptele si esenta. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma detasabila de tort si se pune aluatul. Se da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute in functie de cuptor. Este un aluat foarte fraged si aromat. Eu am pus cateva picaturi de colorant sa iasa mai galben pentru ca n-am avut oua de tara. Am facut un ganache din ciocolata.

Crema 1 : se pune smantana intr-o oala pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucati. Se tine pe foc mic si se amesteca pana la topirea ciocolatei.

Crema 2 : Se prepara la fel ca si prima crema doar ca dupa racirea cremei se da la frigider cateva ore dupa care se bate cu mixerul. Am taiat blatul in doua si am insiropat jumatate de blat cu zeama scursa de la fructe amestecata cu zahar dupa gust. Pe jumatatea de blat neinsiropata am pus fructe de padure scurse si pe cealalta nectarine taiete felii subtiri. Peste fructe am pus prima crema de menta. Am asezat niste visine fara samburi si am pus deasupra cel de-al doi-lea blat. Cine doreste poate insiropa tot blatul dar este bun si asa.


Se orneaza cu crema de capsune.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Kombe, o alfel de placinta
1
Preparate sarate

Kombe, o alfel de placinta

- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie...

Kombe, o alfel de placinta
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
3
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
4
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Perisoare cu sos de rosii si ciuperci
Bucataras.RO

Perisoare cu sos de rosii si ciuperci

O mancare satioasa si gustoasa.

Perisoare cu sos de rosii si ciuperci
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!