Tort racoros de primavara

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul treptat apoi se adauga cate un ou batandu-se cateva minute dupa fiecare. Chiar daca se va branzi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort racoros de primavara

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 g zahar tos
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 lingura de lapte
  • 2 lingurite razatura de portocale
  • Esenta de vanilie
  • ½ lingurita bicarbonat alimentar (eu am pus amidon)
  • Crema 1 :
  • 100 g ciocolata cu menta
  • 100 ml smantana lichida
  • Crema 2 :
  • 100 g ciocolata cu capsuni
  • 100 ml smantana lichida
  • Pentru ornat si insiropat :
  • Fructe de padure
  • frisca
  • nectarine sirop de visine si fructe de padure amestecat cu zahar
  • 1 punga roll de zmeura

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul treptat apoi se adauga cate un ou batandu-se cateva minute dupa fiecare. Chiar daca se va branzi crema nu este o problema. Faina se cerne de doua ori iar apoi se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul. In compozitia de oua se adauga faina treptat, laptele si esenta. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma detasabila de tort si se pune aluatul. Se da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute in functie de cuptor. Este un aluat foarte fraged si aromat. Eu am pus cateva picaturi de colorant sa iasa mai galben pentru ca n-am avut oua de tara. Am facut un ganache din ciocolata.

Crema 1 : se pune smantana intr-o oala pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucati. Se tine pe foc mic si se amesteca pana la topirea ciocolatei.

Crema 2 : Se prepara la fel ca si prima crema doar ca dupa racirea cremei se da la frigider cateva ore dupa care se bate cu mixerul. Am taiat blatul in doua si am insiropat jumatate de blat cu zeama scursa de la fructe amestecata cu zahar dupa gust. Pe jumatatea de blat neinsiropata am pus fructe de padure scurse si pe cealalta nectarine taiete felii subtiri. Peste fructe am pus prima crema de menta. Am asezat niste visine fara samburi si am pus deasupra cel de-al doi-lea blat. Cine doreste poate insiropa tot blatul dar este bun si asa.


Se orneaza cu crema de capsune.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Cheesecake cu capsuni
2
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Cornulete fragede
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Cheesecake cu zmeura
5
Prajituri

Cheesecake cu zmeura

Rafinat, fin, fara coacere, usor si de sezon. Retete dietetice

Cheesecake cu zmeura
Parteneri
Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel
Bucataras.RO

Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel

Un pic de inspiratie pentru acest tort a venit dupa ce am vazut tortul Mihaelei si apoi mi-a venit o idee, asa ca iata ce...

Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare