Tort rapid cu cafea

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se incorporeaza in galbenusuri untul, cate putin, si visinata. Se imparte crema in doua. Se topeste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 gr piscoturi
  • 200 ml esenta de cafea
  • 4 linguri apa
  • 200 gr frisca
  • Pentru crema:
  • 125 gr ciocolata cu lapte
  • 75 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml visinata

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se incorporeaza in galbenusuri untul, cate putin, si visinata. Se imparte crema in doua. Se topeste in cuptor ciocolata amaruie cu 2 linguri de apa calda si se amesteca cu jumatate din cantitatea de crema. Se topeste ciocolata cu lapte cu 2 linguri de apa calda si se inglobeaza in cealalta jumatate de crema. Se tapeteaza cu folie de aluminiu forma de tort si se pune pe fund un strat de piscoturi inmuiate in esenfa de cafea. Se pune apoi un strat de crema cu ciocolata amaruie, Se continua cu un rand de piscoturi inmuiate si un strat de crema cu ciocolata cu lapte. Se termina cu un rand de piscoturi. Se lasa tortul la rece 3 ore. Se orneaza cu frisca.
Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Placinta cu mere

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori