Tort simplu cu pere

Toate ingredientele pentru blat se pun in robot si se amesteca bine. Se toarna compozitia in tava de tort pregatita cu hartie de copt si se da la cupt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort simplu cu pere

Ingrediente

  • Blat:150g unt la temperatura camerei
  • 80g zahar
  • 3oua
  • 175g faina
  • 20g cacao
  • 3 linguri apa
  • praf de copt si zahar vanilat
  • Ornare: 1 compot de pere sau 4-5 pere proaspete
  • 300ml suc pere
  • 1 pachet glazura transparenta pentru tort

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru blat se pun in robot si se amesteca bine.

Se toarna compozitia in tava de tort pregatita cu hartie de copt si se da la cuptor.

Se coace 45min la 180 grade apoi se lasa sa se raceasca.

Daca se foloseste compot de pere, se storc fructele de sucul in care stau si se masoara 250ml suc.

Cu restul se suc se insiropeaza blatul si se aseaza deasupra jumatatile de para.

Daca se folosesc fructe proaspete se oparesc, se decojesc, se scot samburii si se aseaza fructele pe blatul insiropat.

Se pregateste glazura de tort conforminstructiunilor de pe plic si se toarna deasupra.

Se decoreaza dupa imaginatie cu frisca sau ciocolata rasa.

eu am pus putina frisca pe margine.se da la rece pina in momentul servirii.
Reteta Tort simplu cu pere a fost propusa de s_tana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc