Tort simplu cu pere

Toate ingredientele pentru blat se pun in robot si se amesteca bine. Se toarna compozitia in tava de tort pregatita cu hartie de copt si se da la cupt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort simplu cu pere

Ingrediente

  • Blat:150g unt la temperatura camerei
  • 80g zahar
  • 3oua
  • 175g faina
  • 20g cacao
  • 3 linguri apa
  • praf de copt si zahar vanilat
  • Ornare: 1 compot de pere sau 4-5 pere proaspete
  • 300ml suc pere
  • 1 pachet glazura transparenta pentru tort

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru blat se pun in robot si se amesteca bine.

Se toarna compozitia in tava de tort pregatita cu hartie de copt si se da la cuptor.

Se coace 45min la 180 grade apoi se lasa sa se raceasca.

Daca se foloseste compot de pere, se storc fructele de sucul in care stau si se masoara 250ml suc.

Cu restul se suc se insiropeaza blatul si se aseaza deasupra jumatatile de para.

Daca se folosesc fructe proaspete se oparesc, se decojesc, se scot samburii si se aseaza fructele pe blatul insiropat.

Se pregateste glazura de tort conforminstructiunilor de pe plic si se toarna deasupra.

Se decoreaza dupa imaginatie cu frisca sau ciocolata rasa.

eu am pus putina frisca pe margine.se da la rece pina in momentul servirii.
Reteta Tort simplu cu pere a fost propusa de s_tana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori