Blat: Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte. Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adauga
Blat:
Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte.
Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adaugati ouale cate unul amestecand bine dupa fiecare. Amestecati faina, amidonul si praful de copt si incorporati putin cate putin in crema. Adaugati si caisele taiate in cubulete. Puneti compozitia in forma deja pregatita cu hartie de copt si coaceti in cuptor
la 180°C timp de 35 de minute.
Odata copt blatul se lasa la racit pe gratar.
Cand s-a racit taiati-l in doua.
Crema de ricotta cu caise
Puneti la inmuiat in apa rece gelatina.
Caisele ramase transformati-le in piure si adaugati ricotta si zaharul pudra.
Scurgeti gelatina, topiti-o pe bainmarie, parfumati-o cu lichiorul si sucul de lamaie si adaugati-o cremei.
La sfarsit adaugati frisca si amestecati usor cu o lingura de lemn.
Mou de ciocolata
Amestecati intr-o craticioara cele doua tipuri de zahar, ciocolata,
siropul sau mierea, smantana si laptele si puneti pe foc fara insa a ajunge la punctul de fierbere. Cu o pensula inmuiata in apa fierbinte inlaturati cristalele de zahar de pe peretii craticioarei si aduceti compozitia la punctul de fierbere. Lasati sa fiarba
fara a mai amesteca timp de 10minute sau pana cand ajunge la temperatura de 116°. In acest moment adaugati untul dar fara a amesteca.
Lasati sa se raceasca compozitia timp de 20 minute si amestecati cu o lingura de lemn pana cand se raceste bine si se lipeste de lingura.
Puneti-o in forma, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si lasati-o la temperatura camerei sa se raceasca pt 3 ore.
Asamblarea tortului
In forma deja pregatita cu pelicula transparenta puneti primul strat de blat, apoi adaugati jumatate din cantitatea de crema.
Deasupra puneti "blatul" de mou. Eu l-am taiat o idee mai mic decat restul tortului. Adaugati restul de crema si terminati cu al doilea blat.
IMPORTANT!!! Fiind prima data cand am executat reteta de mou nu stiam cum se va comporta in caz de umiditate. Deci dupa cum ati vazut am pus stratul de mou intre cele doua straturi de crema si nu am facut bine. Din cauza umiditatii cremei stratul de mou a inceput
sa se topeasca. Ca sa nu patiti ca mine va recomand a folosi stratul de mou intre alte doua blaturi in asamblarea unui tort.
Mou poate fi folosita ca atare simpla pe post de dulce cotidian.
Decorati in functie de imaginatie si placere
Reteta Tort sweet thirteen a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii