Tort Zebra cu branza

Tortul Zebra cu branza este fenomenal. Este o reteta de tort atat de bun si de aspectuos ca odata ce il vei incerca, il vei repeta cu siguranta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort Zebra cu branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 1 plic praf de budinca de ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 90 gr faina
  • Creme:
  • 10 foi de gelatina
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 750 urda dulce sau Ricotta
  • sucul de la o lamaie
  • 500 ml frisca
  • 2 linguri cacao
  • Decor:
  • sticksuri cu ciocolata
  • crema de frisca cu cacao

Mod de preparare

1. Pentru blat, se se para ouale. Se bat galbenusurile cu 3 linguri apa fierbinte, se adauga zaharul tos si zaharul vanilat, se inglobeaza faina amestecata cu praful de budinca, urmata de albusurile batute spuma. Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt doar pe fund. Se coace cca. 25 de min. la 190 de grade, se lasa sa se raceasca in forma.

2. Se amesteca galbenusurile cu zahar si lapte si se dau in fiert, se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta. Se imparte in doua crema si in jumatate se inglobeaza cacao.

3. Blatul se aseaza pe un platou, cu un inel pentru torturi imprejur. In mijloc se aseaza un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema de ciocolata si tot asa, pana se termina. Tortul se da la rece.

Sfat: sigilati bine inelul inainte de a incepe sa turnati crema peste blat ... eu nu am bagat de seama ca mi se scurgea pe langa ... si mi-au iesit dungile cam in zig-zag am remediat problema dar se putea si mai bine!


Decorati tortul Zebra cu branza dupa bunul plac, dupa ce a stat la rece.

Reteta propusa de Nally pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide