Tortul Zebra cu branza este fenomenal. Este o reteta de tort atat de bun si de aspectuos ca odata ce il vei incerca, il vei repeta cu siguranta.
1. Pentru blat, se se para ouale. Se bat galbenusurile cu 3 linguri apa fierbinte, se adauga zaharul tos si zaharul vanilat, se inglobeaza faina amestecata cu praful de budinca, urmata de albusurile batute spuma. Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt doar pe fund. Se coace cca. 25 de min. la 190 de grade, se lasa sa se raceasca in forma.
2. Se amesteca galbenusurile cu zahar si lapte si se dau in fiert, se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta. Se imparte in doua crema si in jumatate se inglobeaza cacao.
3. Blatul se aseaza pe un platou, cu un inel pentru torturi imprejur. In mijloc se aseaza un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema de ciocolata si tot asa, pana se termina. Tortul se da la rece.
Sfat: sigilati bine inelul inainte de a incepe sa turnati crema peste blat ... eu nu am bagat de seama ca mi se scurgea pe langa ... si mi-au iesit dungile cam in zig-zag am remediat problema dar se putea si mai bine!
Decorati tortul Zebra cu branza dupa bunul plac, dupa ce a stat la rece.
Reteta propusa de Nally pe forum culinar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii