Am amestecat faina cu cacaoa si cu praful de copt. In Ken am batut bine albusurile cu zaharul. Am batut bine galbenusurile cu o lingura de zahar. Am a
Am amestecat faina cu cacaoa si cu praful de copt.
In Ken am batut bine albusurile cu zaharul. Am batut bine galbenusurile cu o lingura de zahar.
Am amestecat incetisor cele 2 compozitii si am inceput sa adaug faina putin cate putin.
Am amestecat incetisor. Am pus compozitia intr-o forma cu diametrul de 24 de cm unsa cu unt si tapetata
cu faina.
Am copt la 180 gradeC pentru ceva mai mult de jumatate de ora. L-am rasturnat pe gratar cu fundul in sus si l-am lasat sa se raceasca apoi l-am taiat in doua.
Am inceput sa fac siropul din zahar, apa si cacao
si le-am lasat acolo sa fiarba bine
L-am lasat sa se raceasca si am inceput sa insiropez blaturile.
Am luat ciocolata si am pus-o sa se topesca pe bainmarie.
Cand ciocolata s-a topit am pus-o in chiuveta plina de apa rece. Aceasta operatie am repetat-o de vreo 3 ori.
Dupa care am varsat-o intr-o forma de silicon.
Dupa ce s-a racit am pus-o pe farfuria pe care urma sa fie asamblat tortul.
Crema de "ricotta": urda am amestecat-o in robot cu 2 linguri de coaja de portocala. In sirop am pus bucatiele de ciocolata.
Dupa ce am creat crema am pus-o pe primul blat si am inchis cu celalat. Am inceput apoi sa topesc ciocolata pentru glazura la bain marie si apoi am acoperit tortul cu ea.
Reteta Tortul meu de ciocolata a fost propusa de Adriana Nicoleta
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii