Trandafiri cu mere

Merele trandafir, in foietaj, sunt desertul excelent pentru copii, dar nu numai. Prin prezenta aspectuoasa si cel mai pretentios oaspete va fi impresionat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Trandafiri cu mere

Ingrediente

  • 400 gr foietaj
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 jumatate de lamaie

Mod de preparare

Taie merele in sferturi, indeparteaza-le cotorul, apoi taie-le in felii subtiri. Pune-le intr-un vas si acopera-le cu apa.

Adauga 2 linguri cu zahar si zeama de lamaie si lasa-le sa dea in cateva clocote. Scoate-le pe un servet absorbant si lasa-le sa se raceasca. intinde foaia de aluat si presara deasupra scortisoara si zaharul ramas. taie din aluat fasii mai late. Pune felii de mar si ruleaza usor. Aseaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-le la cuptor, la foc moderat, pana se rumenesc putin.

Dupa ce s-au racit, pudreaza cu zahar si scortisoara.


Trandafirii din mere se servesc calduti, pudrati cu zahar si scortisoara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci