Turtite cu crema de fructe

Turtitele cu crema de fructe vor fi adorate de catre copii deoarece sunt usor de mancat, sunt colorate si vesele, si au aromele fructelor preferate.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Turtite cu crema de fructe

Ingrediente

  • aluat de tarta
  • 100 g capsune
  • cirese
  • coacaze
  • 50 g miez de cocos ras
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt.

Mod de preparare

1. Se prepara in primul rand un aluat pentru placinta dulce.

2. Se framanta bine aluatul, si se intinde intr-o foaie de circa 1 cm grosime.

3. Se decupeaza rondele cu un pahar sau cu o forma rotunda, se pun in tavite pentru tarte unse cu unt si tapetate cu faine si se dau la cuptor.

4. Pentru crema, se pun ouale batute si zaharul intr-un vas, la foc potrivit.

5. Se amesteca incontinuu, pentru a nu se prinde de vas.

6. Cand crema incepe sa se ingroase, se ia vasul de pe foc, se lasa putin la racit, si se adauga in crema untul, continuand amestecarea.

7. Se face din fructe un piure fin, dar se lasa cateva bucati din fiecare deoparte, pentru ornat.

8. Se amesteca pireul cu crema rece si cu miezul de cocos.

9. Se scot turtitele din forme si se lasa la racit, se umplu cu crema cu ajutorul unui pos sau cu o lingura, si se orneaza cu fructe proaspete.


Turtitele cu crema de fructe se pastreaza la frigider si se scot doar in momentul servirii. Sunt ideale pentru o petrecere intre copii, sau servite ca si gustare dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Pate din ficat de pui
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola