Turtitele cu crema de fructe vor fi adorate de catre copii deoarece sunt usor de mancat, sunt colorate si vesele, si au aromele fructelor preferate.
1. Se prepara in primul rand un aluat pentru placinta dulce.
2. Se framanta bine aluatul, si se intinde intr-o foaie de circa 1 cm grosime.
3. Se decupeaza rondele cu un pahar sau cu o forma rotunda, se pun in tavite pentru tarte unse cu unt si tapetate cu faine si se dau la cuptor.
4. Pentru crema, se pun ouale batute si zaharul intr-un vas, la foc potrivit.
5. Se amesteca incontinuu, pentru a nu se prinde de vas.
6. Cand crema incepe sa se ingroase, se ia vasul de pe foc, se lasa putin la racit, si se adauga in crema untul, continuand amestecarea.
7. Se face din fructe un piure fin, dar se lasa cateva bucati din fiecare deoparte, pentru ornat.
8. Se amesteca pireul cu crema rece si cu miezul de cocos.
9. Se scot turtitele din forme si se lasa la racit, se umplu cu crema cu ajutorul unui pos sau cu o lingura, si se orneaza cu fructe proaspete.
Turtitele cu crema de fructe se pastreaza la frigider si se scot doar in momentul servirii. Sunt ideale pentru o petrecere intre copii, sau servite ca si gustare dulce.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii