Turtitele cu crema de fructe vor fi adorate de catre copii deoarece sunt usor de mancat, sunt colorate si vesele, si au aromele fructelor preferate.
1. Se prepara in primul rand un aluat pentru placinta dulce.
2. Se framanta bine aluatul, si se intinde intr-o foaie de circa 1 cm grosime.
3. Se decupeaza rondele cu un pahar sau cu o forma rotunda, se pun in tavite pentru tarte unse cu unt si tapetate cu faine si se dau la cuptor.
4. Pentru crema, se pun ouale batute si zaharul intr-un vas, la foc potrivit.
5. Se amesteca incontinuu, pentru a nu se prinde de vas.
6. Cand crema incepe sa se ingroase, se ia vasul de pe foc, se lasa putin la racit, si se adauga in crema untul, continuand amestecarea.
7. Se face din fructe un piure fin, dar se lasa cateva bucati din fiecare deoparte, pentru ornat.
8. Se amesteca pireul cu crema rece si cu miezul de cocos.
9. Se scot turtitele din forme si se lasa la racit, se umplu cu crema cu ajutorul unui pos sau cu o lingura, si se orneaza cu fructe proaspete.
Turtitele cu crema de fructe se pastreaza la frigider si se scot doar in momentul servirii. Sunt ideale pentru o petrecere intre copii, sau servite ca si gustare dulce.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii