Ciorba delicioasa de legume

Pentru ciorba delicioasa de legume se adauga intr-o oala de 4-5 litri 4 linguri de ulei, o cana cu apa si se pun la inabusit ceapa uscata medie, morcovii, telina si cartofii taiati cubulete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba delicioasa de legume

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 legatura leustean proaspat
  • o jumatate de telina
  • o jumatate de ardei rosu si o jumatate de ardei verde
  • 1 ceapa uscata medie si 1 ceapa uscata mica pentru la sfarsit
  • 2 cartofi medii
  • bors proaspat de casa
  • rosii pasate sau pasta de tomate

Mod de preparare

Pentru ciorba delicioasa de legume se adauga intr-o oala de 4-5 litri 4 linguri de ulei, o cana cu apa si se pun la inabusit ceapa uscata medie, morcovii, telina si cartofii taiati cubulete.


Intre timp taiem ardeii, ceapa verde si le adaugam in oala. Acoperim cu un capac si lasam la inabusit 10-15min.
Dupa 10-15min adaugam 1.5-2 litri apa clocotita, dovleceii taiati cubulete si o parte din verdeata. Eu nu arunc niciodata coditele de patrunjel sau leustean pentru ca sunt foarte aromate, asa ca le adaug la fiert in supa/ciorba/alte mancaruri. Acoperim cu un capac si lasam la fiert alte 10-15 min la foc mic
Intre timp punem borsul la fiert intr-un alt recipient. Borsul se fierbe intotdeauna inainte de a fi adaugat in ciorba.


Adaugam borsul dat in fiert si apa clocotita daca mai este nevoie si lasam la fiert la foc mic cu capac inca 10 min.
Cat timp se fierbe ciorba se taie marunt restul de verdeata si se da pe razatoarea fina ceapa uscata mica. Eu am adaugat si fidea de orez in ciorba
Am invatat un truc de la mama mea: chiar inainte de a stinge focul se adauga la ciorba de legume verdeata si ceapa data pe razatoarea fina, se pune capacul si se stinge focul.


Ciorba delicioasa de legume se serveste calda presarata cu leustean proaspat tocat.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Paella (reteta originala)
4
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita