Crocantele de pui

Pentru crocantele de pui taiem carne in fasii subtiri, il punem intr-un vas, adaugam sare, piper, kechup, amestecam bine si lasam deoparte minim 30 de minute.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crocantele de pui

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat cca 500g
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de kechup
  • 1 lingura de mustar
  • 200g corn flakes
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru crocantele de pui taiem carne in fasii subtiri, il punem intr-un vas, adaugam sare, piper, kechup, amestecam bine si lasam deoparte minim 30 de minute.
Intr-o punga punem faina,puiul si tinand de gura pungii agitam bine pana sunt toate fasiile de pui acoperite cu faina.
Punem intr-o foaie de copt corn flakes-ul si il maruntim cu un sucitor sau cu un pahar.
Intr-un vas batem oul cu mustarul,un pic de sare si piper.Adaugam puiul scuturat bine de faina,apoi il punem pe corn flakes.Puteti sa puneti fiecare bucata sau puteti sa le puneti pe toate odata,amestecand bine ca fiecare fasie sa fie cuprinsa de ou.
Procedeul de gatire il alegeti pe care doriti,fie prajiti,fie copti.
Eu i-am pregatit in cuptor, ca sa evit prajeala.Sunt mai gustosi prajiti,dar pentru copii sau regim e mult mai indicat sa-i facem in cuptor.
Tinem crocantelele de pui la cuptor cca 20 de min,apoi ii intoarcem si ii mai lasam inca 20 de min sau pana se rumenesc.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc