Dovlecei la cuptor

Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele cu grosimea de 2 cm. Fierbeti-i 3 minute in apa cu sare si apoi strecurati-i. Asezati-i intr-o tav

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 dovlecei mici
  • 150 gr smantana
  • 1 lingurita faina
  • 50 gr telemea
  • 2 linguri unt
  • sare

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele cu grosimea de 2 cm. Fierbeti-i 3 minute in apa cu sare si apoi strecurati-i. Asezati-i intr-o tava unsa cu unt si puneti-i la cuptor, la foc potrivit. Dupa 10 minute, turnati peste dovlecei un sos format din smantana amestecata cu faina, telemeaua rasa si putina sare, daca mai este necesara. Lasati tava la cuptor cel putin 20 minute sau pana cand preparatul se rumeneste.


Inainte de servire, presarati marar taiat marunt pe deasupra.

Alte retete:

Mancare de mazare Cartofi la cuptor Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori