Grisul cu lapte este preferatul copiilor, pentru ca este pufos si aromat, iar cei mici se dau in vant dupa orice este dulce.
Punem laptele la fiert, cand se incalzeste un pic adaugam plicul de zahar vanilat,lingurile de zahar si esenta. Amestecam pana se topeste zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam usor grisul amestecand continuu cu telul sa nu se formeze cocoloase. Terminam de pus grisul si amestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase compozitia. Rasturnam in forme trecute prin apa rece. Preparam siropul caramelizand 3 linguri zahar cu 100 ml apa si punem deasupra desertului daca dorim (eu am pus pe langa:D)
Grisul cu lapte se serveste caldut, cu scortisoara sau gem de fructe pe deasupra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru ca sunt la regim azi am pregatit o tocanita cu putine grasimi,iar ajutorul de nadejde a fost vasul Zepter.
Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas ZepterPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii