Pentru pizza pe vatra mai intai pregatim aluatul. Punem faina intr-un vas, adaugam un praf de sare. In alt vas dizolvam in apa calduta 1 lingura de zahar.
Pentru pizza pe vatra mai intai pregatim aluatul. Punem faina intr-un vas, adaugam un praf de sare. In alt vas dizolvam in apa calduta 1 lingura de zahar, drojdia si lasam la loc cald 10 min. Apoi turnam compozitia peste faina si amestecam. Incepem sa framantam adaugand cate o lingura de ulei pana cand obtinem un aluat omogen, nelipicios.
Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit. Teoretic aluatul de pizza trebuie sa fie lasat 2-3h dar daca nu aveti timp sau rabdare, lasati-l la crescut la loc cald macar pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat pe caloriferul din bucatarie 2 h, uitati ce frumos a crescut
Din aluatul obtinut eu am facut 2 pizza, una cu diametrul de 38cm si alta cu diametrul de 24cm.
Aici vine explicatia titlului :) presaram in tava de copt pizza malai. Acesta va face o crusta aluatului apropiata de cel copt pe vatra.
Intindem aluatul in tava cu mainile, pentru o pizza delicioasa nu folositi sucitorul, asa spun italienii :) Daca vi se lipeste de maini aluatul, ungeti mainile cu putin ulei si intindeti cat de subtire va place.
Ungem aluatul cu pasta de rosii si ardei, presaram busuioc, oregano, cimbru, in orice combinatie dupa gust si apoi asezam ingredientele pentru topping la alegere
Preincalzim cuptorul la maxim (in cazul meu 240 grade) si punem pizza cat de jos posibil in cuptor. Lasam la cuptor 10-15 min pana cand se rumeneste frumos. Fiti cu ochii pe cuptor daca va stiti cuptorul buclucas :)
Pizza pe vatra se serveste calda, dar si rece este foarte buna daca mai ramane.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare - Bebe.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezSos delicios de mazare este simplu de facut pentru aceasta reteta de sos va trebuie un borcan mare de mazare.
Sos delicios de mazareReteta am preluat-o de la Gina Bradea. Covrigeii sunt crocanti, dar totodata si fragezi. "retete de post...
Covrigei crocanti de postSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii