Pui copt in lapte

Pentru puiul copt in lapte punem intr-o tigaie 50 g unt cu 4 linguri de ulei si rumenim pe toate partile bucatile de pui.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Pui copt in lapte

Ingrediente

  • 7 pulpe inferioare de pui
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc sau alte condimente dupa gust
  • 1 lamaie
  • 350 ml lapte

Mod de preparare

Pentru carne de pui copt in lapte punem intr-o tigaie 50 g unt cu 4 linguri de ulei si rumenim pe toate partile bucatile de pui.

Separat intr-un vas ce merge la cuptor (eu am folosit un vas de yena) punem restul de unt, oregano, busuioc, adaugam bucatile de pui, lamaia taiata felii, laptele si punem la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30-40 min in functie de cuptor pana cand laptele a fost "desfacut" de lamaie.




Puiul copt in lapte se serveste cu piure de cartofi sau cum am vazut in emisiune cu mamaliga si legume sotate. Desi a fost semi-prajit in unt si pus in unt la cuptor, nu este deloc o mancare grea poate datorita feliilor de lamaie. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori