Stir Fry cu Broccoli si Sparanghel

Stir Fry cu Broccoli si Sparanghel este o reteta de mancare chinezeasca gustoasa si sanatoasa. Pentru stir fry va trebuie un wok.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Stir Fry cu Broccoli si Sparanghel

Ingrediente

  • 1 castron de Broccoli
  • Sparanghel si Varza de Bruxelles
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura de ulei de palmier
  • apa

Mod de preparare

Metoda Stir&Fry foloseste cladura maxima si apa in cantitati mici si controlabile pentru a creea o mini-sauna in vasul de gatit, de preferat un wok. In acest fel, legumele capata o textura moale dar sunt in acelasi timp foarte crocante. Intregul procedeu de gatit dureaza cam 5 minute. Legumele iti spun cand s-au facut :).

Se incinge uleiul de palmier in wok si cand aproape fumega, se adauga legumele. Se amesteca continuu cu o spatula de lemn.


Se adauga sosul de soia si o lingura de apa. Se amesteca continuu si din cand in cand mai adaugam cate o lingura de apa pana cand se evapora. Trebuie sa auziti mereu un sfarait si sa creeati acea mini-sauna de care vorbeam.

Dupa aproximativ 5 minute (mai mult sau mai putin, depinzand de cantitatea de legume), se ia wok-ul de pe foc.

Selectam apoi niste broccoli si sparanghel pentru bebelus iar apoi mancam impreuna.


Se servesc caldute si sunt delicioase.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori