Supa de sange cu ochi pentru Halloween

Supa de sange cu ochi este o reteta delicioasa pentru halloween. Cu siguranta va veti surprinde oaspetii cu o astfel de reteta de supa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de sange cu ochi pentru Halloween

Ingrediente

  • 2 linguri de unt nesarat
  • 1 ceapa
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 / 2 cana vin alb sec
  • 2 cutii rosii zdrobite
  • supa de pui
  • 3 crengute oregano
  • Sare grunjoasa si piper proaspat
  • 6 masline negre
  • 2 crengute proaspete rozmarin
  • arpagic proaspat
  • bocconcini
  • masline verzi umplute cu ardei

Mod de preparare

Supa de sange cu ochi este o reteta delicioasa pentru Halloween. Cu siguranta va veti surprinde oaspetii cu o astfel de reteta de supa.

Se topeste untul intr-o cratita mare la foc mediu-scazut de caldura. Adaugati ceapa si usturoiul, si gatiti pana cand ceapa devine translucida, aproximativ 6 minute.

Se adauga vin, si se fierbe pana cand acesta se evapora, aproximativ 1 minut. Rosiile, supa si oregano se fierb . Se da focul mic si se fierbe usor pana cand se ingrosata, aproximativ 45 de minute.

Folosind o lingura de lemn scoateti ierburile. Se piseaza roile si se amesteca pana se omogenizeaza. intoarceti-va la tigaie, si se toarna incet supa amestecand constant. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intre timp se fac insectele : Folositi o scobitoare pentru a strapunge fiecare maslina de 4 ori (tot drumul pana la cealalta parte). Inserarati o frunza de rozmarin in fiecare gaura pentru a face opt picioare. Introduceti doua bucati de arpagic in mica gaura de la sfarsitul maslinei pentru a face antene.

Apoi se fac ochii: Folosind un cutit de pepene mic, scoateti-o gaura din fiecare bocconcini. Fiecare maslina verde umpluta cu ardei se taie pe jumatate . Se pune o jumatate in fiecare minge de bocconcini pentru a face globilor oculari.

Supa fierbinte se pune in farfurii. Se pun aproximativ 4-5 ochi in fiecare farhurie. Se pune sic ate o insect pe farfurie pentru aspect.


Supa de sange cu ochi se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul Retetele Anei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci