Tarta cu spanac si branza

Tarta cu spanac si branza este un delicios fel de manare pe care il puteti pregati si impreuna cu copii. Aveti nevoie de spanac proaspat sau congelat si 300 g foi de placinta.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu spanac si branza

Ingrediente

  • jumatate kg spanac
  • o ceapa mica
  • 150 gr branza rasa
  • oregano
  • sare
  • 3 linguri ulei masline
  • un ou
  • foi de placinta 300-350 gr
  • unt pentru uns foile.

Mod de preparare

Tarta cu spanac si branza poate deveni un fel principal, dar pentru ca il puteti consuma atat cald si rece poate la fel de bine sa fie o gustare sau un aperitiv. Mai intai se spala si se fierbe un pic spanacul.
Intr-o tigaie se rumeneste ceapa,iar cand aceasta devine sticloasa puteti adauga si spanacul.

Mai adaugati o cescuta de apa si lasati sa fiarba. Condimentati si dupa ce ati aoprit focul adaugati branza si oul batut

Intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina puneti primul strat de foietaj, undegti cu unt topit si puneti spancul si acoperiti apoi cu foietaj. Ungeti din nou cu unt si dati apoi tarta cu spanac si branza la cuptor pentru circa 40 de minute


Tarta cu spanac si branza poate fi servita calda sau rece, eventual cu un sos de iaurt cu usturoi.
Alte retete cu spanac recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori