Tarta de fructe

1. Faina se freaca cu untul, se adauga zaharul, galbenusurile si sarea. 2. Aluatul se framanta bine si se da apoi la rece 1-2 ore. 3. Se iau bucati di

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 60 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 3 g sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 g gem de fructe
  • 300 g fructe proaspete
  • Umplutura: fructe proaspete (caise
  • piersici
  • visine
  • zmeura
  • capsuni
  • struguri)

Mod de preparare

1. Faina se freaca cu untul, se adauga zaharul, galbenusurile si sarea.

2. Aluatul se framanta bine si se da apoi la rece 1-2 ore.

3. Se iau bucati din aluat, se intind si se asaza in forme mici de tarte.

4. Aceste forme se aseaza pe o tava si se coc in cuptor, la foc potrivit , 20-25 min.

5. Se scot apoi din forme si se umplu cu fructele curatate, fara samburi, taiate bucatele.

6. Se presara cu zahar si se toarna deasupra cate o lingurita de gem, putin incalzit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc