la 1 litru de lapte adaug (cand acesta fierbe) 8 pastile de calciu lactic (1 pastila pentru 125 ml lapte). Se amesteca si in cateva secunde incepe sa
la 1 litru de lapte adaug (cand acesta fierbe) 8 pastile de calciu lactic (1 pastila pentru 125 ml lapte).
Se amesteca si in cateva secunde incepe sa se coaguleze (laptele ramane pe foc pana se branzeste).
Se strecoara si gata!
La fel se poate prepara si cu suc de lamaie, in acest caz insa dureaza un pic mai mult pana se coaguleaza, trebuie sa amesteci mai mult.
Dar o sa iti iasa cu siguranta! Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti fierbe un litru de lapte, adauga un iaurt si lasa-l peste noapte aproape de o sursa de caldura (important e sa stea la cald, nu la rece). Apoi strecoara-l.
Pofta buna!
Reteta Branza de vaci a fost propusa de Samara pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii