Caracatita aromata in vin

Caracatita aromata in vin este o mancare delicioasa pentru care veti avea nevoie de caracatita, ceapa, ulei de masline, vin alb sau rosu, dafin, scortisoara, ciusoare, suc de rosii si sare.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 1/2 caracatita
  • in jur de 20 de cepe mici intregi
  • 50ml ulei de masline
  • 300ml vin alb sau rosu
  • 2 frunze de dafin
  • un bat de scortisoara
  • 2-3 cuisoare
  • putina sare
  • suc de rosii

Mod de preparare

Caracatita aromata in vin este o mancare delicioasa pentru care veti avea nevoie de caracatita, ceapa, ulei de masline, vin alb sau rosu, dafin, scortisoara, ciusoare, suc de rosii si sare. Caracatita se spala si se taie bucati. Se pune intr-o oala in care este apa cat sa o acopere. Se acopera oala cu un capac si se lasa 10 minute sa fierba. Se spala caracatita si se taie bucati. Se scoate apoi caracatita si se clateste(se arunca apa in care a fiert).

Se curata cepele mici si se gauresc cu o tepusa ca sa nu se desfaca la fierbere. Se adauga in oala alaturi de caracatita. Se pun uleiul, vinul, frunzele de dafin, scortisoara, cuisoarele, sarea si sucul de rosii.

Daca vreti ca sosul sa fie mai gros se amesteca 1-2 lingurite de faina de porumb (sau faina de grau) cu putina apa si se adauga peste sos si se mai lasa putin pe foc fara a se mai acoperi.


Caracatita aromata in vin se serveste cu vin rosu:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori