Antricot de vita brasovean

Pentru antricot de vita brasovean carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Bucatile de antricot se bat putin si se sareaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • antricot de vita - 600 g
  • apa - 500 ml
  • ficat de porc - 100 g
  • costita afumata - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 75 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • cartofi - 1 kg
  • vin alb - 50 ml
  • faina - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare

Pentru antricot de vita brasovean carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Bucatile de antricot se bat putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie felii (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie felii). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne. Ficatul se spala si se taie bucati mici. Costita afumata se taie cuburi. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de antricot trecute prin faina se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ceapa, ficatul si costita afumata. Separat, se inabusa ciupercile in 50 ml ulei, se adauga peste bucatile de antricot; se fierb impreuna cca 10 minute. Se adauga pasta de tomate, jumatatile de cuburi MAGGI, 400 ml apa, sare, piper si se continua fierberea 10-15 minute. La sfarsit, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel.

Antricotul de vita brasovean se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise