Antricot de vita brasovean

Pentru antricot de vita brasovean carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Bucatile de antricot se bat putin si se sareaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • antricot de vita - 600 g
  • apa - 500 ml
  • ficat de porc - 100 g
  • costita afumata - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 75 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • cartofi - 1 kg
  • vin alb - 50 ml
  • faina - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare

Pentru antricot de vita brasovean carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Bucatile de antricot se bat putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie felii (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie felii). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne. Ficatul se spala si se taie bucati mici. Costita afumata se taie cuburi. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de antricot trecute prin faina se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ceapa, ficatul si costita afumata. Separat, se inabusa ciupercile in 50 ml ulei, se adauga peste bucatile de antricot; se fierb impreuna cca 10 minute. Se adauga pasta de tomate, jumatatile de cuburi MAGGI, 400 ml apa, sare, piper si se continua fierberea 10-15 minute. La sfarsit, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel.

Antricotul de vita brasovean se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci