Pentru antricot de vita Praga carnea de vita se spala, se curata de pielite, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se sareaza.
Pentru antricot de vita Praga carnea de vita se spala, se curata de pielite, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata de coaja si se taie cuburi. Sunca presata se taie cuburi. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de antricot se trec prin 50 g faina, se inabusa in 75 ml ulei cu 75 ml apa, impreuna cu ceapa, se adauga pasta de tomate, cubul MAGGI, boia, piper, apoi se adauga treptat cantitatea ramasa de apa, se fierb cca 25 minute, iar spre finalul fierberii se adauga vin. Se pregateste sosul alb din unt incalzit la care se adauga 100 g de faina dizolvata in lapte, care se fierbe cca 15 minute, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul obtinut se raceste, se amesteca cu oua batute, sunca, cartofi, sare si se aseaza in tava unsa cu 25 ml ulei. Se introduce la cuptor cca 15 minute, se raceste putin apoi se portioneaza.
Antricotul de vita Praga se serveste cald, astfel: antricot cu sos, iar alaturi, garnitura.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foiCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiGustul dulce acrisor al zmeurii echilibreaza excesul de dulce dat de abundenta de ciocolata dand nastere unei combinatii...
Tort de inghetata cu ciocolata, zmeura si bezeaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii