Pentru antricot de vita Praga carnea de vita se spala, se curata de pielite, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se sareaza.
Pentru antricot de vita Praga carnea de vita se spala, se curata de pielite, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata de coaja si se taie cuburi. Sunca presata se taie cuburi. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de antricot se trec prin 50 g faina, se inabusa in 75 ml ulei cu 75 ml apa, impreuna cu ceapa, se adauga pasta de tomate, cubul MAGGI, boia, piper, apoi se adauga treptat cantitatea ramasa de apa, se fierb cca 25 minute, iar spre finalul fierberii se adauga vin. Se pregateste sosul alb din unt incalzit la care se adauga 100 g de faina dizolvata in lapte, care se fierbe cca 15 minute, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul obtinut se raceste, se amesteca cu oua batute, sunca, cartofi, sare si se aseaza in tava unsa cu 25 ml ulei. Se introduce la cuptor cca 15 minute, se raceste putin apoi se portioneaza.
Antricotul de vita Praga se serveste cald, astfel: antricot cu sos, iar alaturi, garnitura.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii