Antricot de vita tirolez

Pentru antricot de vita tirolez carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • antricot de vita fara os - 600 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • faina - 50 g
  • orez - 100 g
  • mustar - 50 g
  • smantana - 200 g
  • foi de dafin - 3-4 frunze
  • oua - 1 bucata
  • cartofi - 1 kg
  • castraveti murati - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 500 ml
  • 1 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru antricot de vita tirolez carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Castravetii se curata de coaja, de seminte si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati si se spala. Oul se spala sub jet de apa rece. intr-un vas se inabusa ceapa in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga orez, se continua inabusirea cu 200 ml apa, sare si piper. Vasul se introduce la cuptor 10 minute, timp in care se fierbe orezul, se raceste, se amesteca cu ou, castraveti murati, 1 din patrunjelul verde. Pe bucatile de antricot unse cu mustar se aseaza din compozitia de orez, se ruleaza, se trec prin 50 g faina. Rulourile obtinute se aseaza intr-un vas cu 30 ml ulei si se frig la cuptor 8-10 minute. Separat, se inabusa ceapa ramasa (50 g) si morcovii in 20 ml ulei si 50 ml apa, la care se adauga faina (50 g) dizolvata in 100 ml apa rece, cubul MAGGI, apoi, treptat, cantitatea de apa ramasa si foile de dafin. Sosul fiert se paseaza peste antricoate (rulouri), se adauga smantana, sare si se fierb impreuna cca 8 minute.

Antricotul de vita tirolez se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra si garnitura de cartofi natur.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu piure de castane
2
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
3
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
4
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
5
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Parteneri
Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita
Bucataras.RO

Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!