Antricot de vita tirolez

Pentru antricot de vita tirolez carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • antricot de vita fara os - 600 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • faina - 50 g
  • orez - 100 g
  • mustar - 50 g
  • smantana - 200 g
  • foi de dafin - 3-4 frunze
  • oua - 1 bucata
  • cartofi - 1 kg
  • castraveti murati - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 500 ml
  • 1 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru antricot de vita tirolez carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Castravetii se curata de coaja, de seminte si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati si se spala. Oul se spala sub jet de apa rece. intr-un vas se inabusa ceapa in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga orez, se continua inabusirea cu 200 ml apa, sare si piper. Vasul se introduce la cuptor 10 minute, timp in care se fierbe orezul, se raceste, se amesteca cu ou, castraveti murati, 1 din patrunjelul verde. Pe bucatile de antricot unse cu mustar se aseaza din compozitia de orez, se ruleaza, se trec prin 50 g faina. Rulourile obtinute se aseaza intr-un vas cu 30 ml ulei si se frig la cuptor 8-10 minute. Separat, se inabusa ceapa ramasa (50 g) si morcovii in 20 ml ulei si 50 ml apa, la care se adauga faina (50 g) dizolvata in 100 ml apa rece, cubul MAGGI, apoi, treptat, cantitatea de apa ramasa si foile de dafin. Sosul fiert se paseaza peste antricoate (rulouri), se adauga smantana, sare si se fierb impreuna cca 8 minute.

Antricotul de vita tirolez se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra si garnitura de cartofi natur.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
4 pere 100 gr brânză gorgonzola DOP 30 gr miere Miez de nucă Câteva fire de cimbru proaspăt Piper După... citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola