Antricot de vita umplut

Pentru antricot de vita umplut carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat si se sareaza. Laptele se fierbe. Cartofii se spala, se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 100 g/50 g
  • apa - 500 ml
  • antricot de vita - 600 g
  • unt - 25 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • ulei - 100 ml
  • rosii conserva - 100 g
  • faina - 50 g
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • oua - 1 bucata
  • cascaval - 50 g
  • lapte - 100 ml
  • vin alb - 25 ml
  • patrunjel - 1 legatura
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • orez - 50 g
  • sare si piper dupa gust
  • cartofi - 750 g

Mod de preparare

Pentru antricot de vita umplut carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat si se sareaza. Laptele se fierbe. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se fierb in apa cu sare. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie marunt (cele conservate se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie marunt). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Orezul se alege de impuritati si se spala. Oul se spala sub jet de apa rece, se fierbe pana la consistenta tare, se curata de coaja si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Orezul se fierbe in 300 ml apa, impreuna cu jumatatile de cuburi MAGGI, pentru mai multa savoare, si se raceste. Ciupercile se inabusa in 10 g unt si se racesc. intr-un vas se amesteca orezul cu ciupercile, patrunjelul verde, cascavalul, sarea si piperul. Bucatile de antricot se umplu cu aceasta compozitie, se ruleaza, se trec prin 25 g de faina, se pune intr-un vas cu 25 ml ulei si se inabusa cca 15 minute. Separat, in alt vas, se prepara un sos din 50 ml de ulei, 25 g faina si pasta de tomate, se fierbe cca 8 minute si se paseaza peste bucatile de antricot. Se fierb impreuna 5 minute, se adauga sare si vin. Se prepara un piure din cartofi, lapte si unt.

Antricotul de vita umplut se serveste cald, cu garnitura din piure de cartofi, sos si decor de rosii.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa