Pentru antricot de vita umplut carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat si se sareaza. Laptele se fierbe. Cartofii se spala, se curata.
Pentru antricot de vita umplut carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat si se sareaza. Laptele se fierbe. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se fierb in apa cu sare. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie marunt (cele conservate se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie marunt). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Orezul se alege de impuritati si se spala. Oul se spala sub jet de apa rece, se fierbe pana la consistenta tare, se curata de coaja si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Orezul se fierbe in 300 ml apa, impreuna cu jumatatile de cuburi MAGGI, pentru mai multa savoare, si se raceste. Ciupercile se inabusa in 10 g unt si se racesc. intr-un vas se amesteca orezul cu ciupercile, patrunjelul verde, cascavalul, sarea si piperul. Bucatile de antricot se umplu cu aceasta compozitie, se ruleaza, se trec prin 25 g de faina, se pune intr-un vas cu 25 ml ulei si se inabusa cca 15 minute. Separat, in alt vas, se prepara un sos din 50 ml de ulei, 25 g faina si pasta de tomate, se fierbe cca 8 minute si se paseaza peste bucatile de antricot. Se fierb impreuna 5 minute, se adauga sare si vin. Se prepara un piure din cartofi, lapte si unt.
Antricotul de vita umplut se serveste cald, cu garnitura din piure de cartofi, sos si decor de rosii.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructe
Comentarii