Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan

Pentru retete dietetice Un preparat delicios pregatit la cuptor, cu carne de pasare!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan

Ingrediente

  • 3 ardei mari grasi rosii
  • 6 linguri de cus-cus (cu ou)
  • 300 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de amestec de legume deshidratate
  • 1 lingura de amestec de condimente (maghiran, dafin, piper, oregano)
  • ulei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • 2-3 frunze de dafin

Mod de preparare

Se spala ardeii, apoi se taie in cate 2 jumatati egale, pe lung, se curata cotoarele si semintele.


Se incinge un pic de ulei, apoi se caleste ceapa taiata foarte marunt, impreuna cu cus-cusul, un pic de condiment si un praf de legume deshidratate, lasam sa capete o culoare aurie, apoi adaugam jumatate de cana de apa, acoperim cu un capac si lasam la foc domol cca. 10 minute, pana scade tot sucul si cus-cusul incepe sa se lege si nu este foarte fiert.


Se incinge in alta tigaie un pic de ulei, in care calim morcovul dat prin razatoarea mica, apoi adaugam carnea tocata pe care o condimentam de sare si piper, adaugam si un praf de condimente si un pic de legume deshidratate. Se lasa sa se calasca bine carnea si la sfarsit, adaugam o lingura de pasta de tomate. Oprim focul si adaugam oul batut si verdeata tocata fin.


Se umple fiecare jumatate de ardei cu cate o lingura de cus-cus, apoi completam ca amestecul de carne tocata. Se asaza intr-o tava mai inalta in care punem pana la gura ardeilor lingura de pasta de tomate ramasa diluata cu apa, in care presaram legume deshidratate, sare, piper boabe, foi de dafin si sare si apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 minute, dupa care descoperim si lasam inca 10 minute. Se servesc fierbinti!


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci