Ardei umpluti cu carne

Se da carnea si o felie de paine inmuiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba se adauga si o lingura de jumari ramase de la t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti cu carne

Ingrediente

  • 12 ardei grasi mijlocii
  • 750 g carne macra
  • 1 felie de paine
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de orez
  • 1 lingurita de marar tocat
  • sare
  • 2 linguri de untura
  • 1 de bulion
  • 1 lingurita de faina
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare

Se da carnea si o felie de paine inmuiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. Separat se prajesc in putina untura, ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat / se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea.

Se aleg ardeii grasi. Se taie un capac in jurul coditei si se curata de seminte. Daca ardeii sunt iuti se oparesc in apa clocotita in care se tin 5 min. Se scurg si se umplu cu tocatura.

Inainte de a–i aseza cu sos in cratita, dupa ce sunt umpluti, ardeii trebuie prajiti intr–o tigaie cu putina untura. Se asaza in cratita si deasupra se se toarna un sos facut din faina, bulion de rosii si apa. Se acopera si se pun sa fiarba inabusit la cuptor.

Inainte de a–i servi , se pun 2–3 linguri de smantana.
Reteta Ardei umpluti cu carne a fost propusa de anisoaramariana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci