Ardei umpluti cu piept de pui si jambon

Se spala ardeii, dupa care se curata de seminte si cotor. Ceapa, tocata marunt, se caleste intr-o lingura de ulei incins, apoi se pune intr-un castron

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 ardei rosii
  • 3 felii de paine neagra
  • 2 cepe
  • 2 bucati piept de pui
  • 200 g jambon
  • 100 g masline negre
  • 1 vin alb sec
  • 3 linguri de parmezan
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • cateva fire de cimbru
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se spala ardeii, dupa care se curata de seminte si cotor.

Ceapa, tocata marunt, se caleste intr-o lingura de ulei

incins, apoi se pune intr-un castron.

Se adauga painea taiata cubulete, jambonul si pieptul de pui, tocate, maslinele, curatate de samburi, patrunjelul si cimbrul, tocate marunt, uleiul ramas si putin piper.

Se adauga jumatate din cantitatea de vin si se amesteca

bine.

Se umplu ardeii cu aceasta compozitie si se presara cu

parmezanul ras.

Se aseaza intr-o tava, se stropesc cu vinul ramas si se lasa la cuptor circa 1 ora.

Se servesc calzi, cu garnitura de orez sau cu salata verde.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

vinete cu ardei,

tocanita ardei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc