Am pus aripile de pui la decongelat si restul de ingrediente la pozat (in borcan e ghimbirul ras). In prima etapa am amestecat ceva ce in "cartea de b
Am pus aripile de pui la decongelat si restul de ingrediente la pozat (in borcan e ghimbirul ras).
In prima etapa am amestecat ceva ce in "cartea de bucate" zice ca-i "saramura", respectiv ghimbirul, zeama de lamaie si sosul de soia apoi m-am uitat bine pe reteta, am vazut ca nu zice nicaieri de sare desi se foloseste frecvent termenul de "saramura" si-am adaugat niste sare. Am pus intr-un vas aripile de pui si se toarna amestecul de mai sus.
Am lasat cateva ore (2-3 zice in reteta, eu cred ca le-am lasat vreo 4 ca am plecat de acasa si am continuat cand m-am intors) la marinat, in vasul acoperit.
Cand am venit acasa, am amestecat 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de rosii si cu toata solutia in care se marinasera aripioarele - desi in reteta zice doar de 2 linguri din "saramura", eu am vrut sa fie mai zemos - apoi am pus vasul la treaba. Acuma in reteta zice ca aripile se lasa 10 minute in vas la 163 grade temperatura (habar n-am de unde or scos valaorea asta asa exacta) apoi se ung cu sosul de miere, rosii si "saramura", se mai lasa 5 minute, se ung iar cu sos si se mai lasa inca 5 minute si gata.
Eu am facut asa: am bagat toate aripioarele in noul sos, le-am scuturat bine ca sa se patrunda, le-am pus pe gratarul vasului, am pus capacul si am lasat 10 minute la 175 grade celsius ca nici sa mor n-am nimerit 163.
Dupa aia am scos capacul si-am mai uns o data aripioarele cu ce mai ramasese din sos.
Si iar am lasat 10 minute ca eram in teste.
Dupa care m-am plictisit deja, am turnat tot sosul ce mai ramasese si-am mai lasat cinci minute, apoi am scos doua aripioare sa le fac o poza neartistica.
Timpii de gatit la vasul convetional au fost asa: 10 minute, iar uns, iar 10 minute, iar uns si 5 minute la final, carnea a iesit perfect - nici prea uscata nici nefacuta. Ma gandesc ca merge foarte bine si pe gratar sau la microunde.
Reteta propusa de: Psyche
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiAm pregatit una din cele mai faine retete cu miel in aceste zile. Miel umplut, in acest caz coasta si pulpa, l-am condimentat...
Miel umplut cu drob la cuptorIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii