Carnea de bibilica este frageda si gustoasa, perfecta pentru o mancare deosebita, pentru o cina cu invitati sau una romantica. Bibilica cu mere este o reteta ce merita incercata cu siguranta!
Carnita de bibilica se transeaza dupa gust (eu am dezosat pieptul si l-am impartit in doua), se condimenteaza cu sare si piper, se stropeste cu o lingura de ulei de masline, se infoliaza si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi, se topeste untul intr-o cratita incapatoare si se adauga bucatile de bibilica, rumenindu-se la foc mediu. Pana ce carnita se rumeneste, se indeparteaza cotoarele merelor.
Jumatate se lasa cu coaja, jumatate fara. Cele cu tot cu coaja se taie in felii subtiri, celelalte in cubulete. Deindata ce carnea s-a rumenit, se scoate din cratita si se pastreaza la cald, acoperita. In grasimea ramasa se calesc mai intai merele cu coaja, pana devin aurii si se inmoaie usor. Se scot merele feliate, scurgandu-se bine de grasime, si se pastreaza la cald, acoperite. In cratita se adauga zaharul si merele taiate in cuburi. Se amesteca in permanenta, iar cand incepe sa miroase a caramel, se adauga carnita pastrata la cald impreuna cu sucul lasat, se caleste 2-3 minute si se stinge cu supa. Se acopera si se lasa la foc mic, 40 de minute - o ora, pana ce carnita este bine patrunsa. Daca e nevoie, se mai adauga cate putina supa fierbinte (sau apa) in timpul prepararii.
Se scoate carnea si se pastreaza la cald, merele se paseaza si daca sosul pare prea lichid (la mine nu a fost cazul), se poate ingrosa cu o lingurita de amidon diluat cu putina apa care se adauga la sos, se amesteca bine si se dau cateva clocote. Dupa gust, se pot adauga si doua linguri de smantana. Eu m-am multumit doar sa potrivesc gustul sosului cu sare si piper. Se adauga carnea pastrata la cald in sos si se mai da un clocot.
Am servit carnea de bibilica stropita cu sos, alaturi de o garnitura de cartofi aurii si merele felii, pastrate la cald. Pofta buna! Reteta Bibilica cu mere a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseReteta Pui cu ciuperci in sos de rosii, un deliciu ca la mama acasa Imi place foarte mult sa gatesc pui cu sos de rosii si...
Reteta Pui cu ciuperci in sos de rosii, un deliciu ca la mama acasaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii