Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folose
Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folosesc diferite tipuri de carne. Cea mai des intalnita varietate a acestei retete este insa cea cu carne de pui.
Puiul taiat il spalam si il punem la fiert. Orezul il spalam bine in mai multe ape pina apa devine clara(de vreo 5 ori) si il punem la inmuiat in apa calda pentru 40 de minute. intre timp oparim putin stafidele si le punem deoparte. Tocam ceapa si usturoiul marunt si rosiile cubulete. Intr- o tigaie punem la calit in cele doua linguri de ghee ceapa usturoiul si aduagam condimentele,puiul fiert si calim un minut pana carnea de pui ia gustul condimentelor. Apoi adugam rosiile si citeva linguri de la apa unde a fiert puiul. Mai lasam la foc potrivit cateva minute dupa care adugam stafidele si iaurtul si amestecam cu grija. Totul este gata intr-un minut. Urmeaza orezul care il punem la fiert in apa in care a stat la inmuiat si il fierbem pentru 15 minute paana este pe jumatate facut. Il rasturnam intr-o sita sau colander si il scurgem bine de apa dupa care il clatim si il scurgem iar bine. Apoi intr-o oala preferabil care nu lipeste, eu am folosit una de teflon, adaugam o lingura de ghee si punem un strat de orez. Peste orez aduagam puiul si sosul obtinut si acoperim iar cu orezul ramas. Peste turnam cu lingura din loc in loc saffronul dizolvat in apa,asta ca sa obtinem 2 culori de orez. Acoperim oala bine sa nu intre aer preferabil cu folie de aluminiu si apoi capacul si lasam la foc mic pentru 40 sau 50 de minute. In aceste 40 de minute capacul nu trebuie ridicat deloc ca altfel numai iese orezul bine.
Se serveste cu sos de iaurt, iar cand este gata se aseaza pe un platou mare orezul si se pune puiul peste el. Se garnisteste cu ceapa prajita bine, migdale, muguri de pin si coriandru verde.
Reteta Biryani de pui a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro
Alte retete arabesti gasiti aici:
Supa Harira,
Sabzi Polo (orez cu verdeata),
Kookoo Sabzi
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaA iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!
Rulada cu sunca si branza de capraPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii