Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folose
Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folosesc diferite tipuri de carne. Cea mai des intalnita varietate a acestei retete este insa cea cu carne de pui.
Puiul taiat il spalam si il punem la fiert. Orezul il spalam bine in mai multe ape pina apa devine clara(de vreo 5 ori) si il punem la inmuiat in apa calda pentru 40 de minute. intre timp oparim putin stafidele si le punem deoparte. Tocam ceapa si usturoiul marunt si rosiile cubulete. Intr- o tigaie punem la calit in cele doua linguri de ghee ceapa usturoiul si aduagam condimentele,puiul fiert si calim un minut pana carnea de pui ia gustul condimentelor. Apoi adugam rosiile si citeva linguri de la apa unde a fiert puiul. Mai lasam la foc potrivit cateva minute dupa care adugam stafidele si iaurtul si amestecam cu grija. Totul este gata intr-un minut. Urmeaza orezul care il punem la fiert in apa in care a stat la inmuiat si il fierbem pentru 15 minute paana este pe jumatate facut. Il rasturnam intr-o sita sau colander si il scurgem bine de apa dupa care il clatim si il scurgem iar bine. Apoi intr-o oala preferabil care nu lipeste, eu am folosit una de teflon, adaugam o lingura de ghee si punem un strat de orez. Peste orez aduagam puiul si sosul obtinut si acoperim iar cu orezul ramas. Peste turnam cu lingura din loc in loc saffronul dizolvat in apa,asta ca sa obtinem 2 culori de orez. Acoperim oala bine sa nu intre aer preferabil cu folie de aluminiu si apoi capacul si lasam la foc mic pentru 40 sau 50 de minute. In aceste 40 de minute capacul nu trebuie ridicat deloc ca altfel numai iese orezul bine.
Se serveste cu sos de iaurt, iar cand este gata se aseaza pe un platou mare orezul si se pune puiul peste el. Se garnisteste cu ceapa prajita bine, migdale, muguri de pin si coriandru verde.
Reteta Biryani de pui a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro
Alte retete arabesti gasiti aici:
Supa Harira,
Sabzi Polo (orez cu verdeata),
Kookoo Sabzi
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineSpring rolls este o reteta rapida si delicioasa din bucataria asiatica.
Spring rolls - Pachetele de primavaraDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii