Biryani de pui

Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folose

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Biryani de pui

Ingrediente

  • un pui taiat in 8 bucati
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 125 ml iaurt
  • condimente pentru biriani(piper negru
  • cumin
  • coriandru
  • turmeric
  • scortisoara si cardamon)
  • 50 gr stafide sau dupa preferinta
  • pine nuts sau migdale
  • 2 linguri ghee
  • 400 gr orez basmati
  • 2 litri apa
  • o ligurita sofran dizolvat in 60 ml de apa fierbinte

Mod de preparare

Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folosesc diferite tipuri de carne. Cea mai des intalnita varietate a acestei retete este insa cea cu carne de pui.

Puiul taiat il spalam si il punem la fiert. Orezul il spalam bine in mai multe ape pina apa devine clara(de vreo 5 ori) si il punem la inmuiat in apa calda pentru 40 de minute. intre timp oparim putin stafidele si le punem deoparte. Tocam ceapa si usturoiul marunt si rosiile cubulete. Intr- o tigaie punem la calit in cele doua linguri de ghee ceapa usturoiul si aduagam condimentele,puiul fiert si calim un minut pana carnea de pui ia gustul condimentelor. Apoi adugam rosiile si citeva linguri de la apa unde a fiert puiul. Mai lasam la foc potrivit cateva minute dupa care adugam stafidele si iaurtul si amestecam cu grija. Totul este gata intr-un minut. Urmeaza orezul care il punem la fiert in apa in care a stat la inmuiat si il fierbem pentru 15 minute paana este pe jumatate facut. Il rasturnam intr-o sita sau colander si il scurgem bine de apa dupa care il clatim si il scurgem iar bine. Apoi intr-o oala preferabil care nu lipeste, eu am folosit una de teflon, adaugam o lingura de ghee si punem un strat de orez. Peste orez aduagam puiul si sosul obtinut si acoperim iar cu orezul ramas. Peste turnam cu lingura din loc in loc saffronul dizolvat in apa,asta ca sa obtinem 2 culori de orez. Acoperim oala bine sa nu intre aer preferabil cu folie de aluminiu si apoi capacul si lasam la foc mic pentru 40 sau 50 de minute. In aceste 40 de minute capacul nu trebuie ridicat deloc ca altfel numai iese orezul bine.


Se serveste cu sos de iaurt, iar cand este gata se aseaza pe un platou mare orezul si se pune puiul peste el. Se garnisteste cu ceapa prajita bine, migdale, muguri de pin si coriandru verde.

Reteta Biryani de pui a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro

Alte retete arabesti gasiti aici:

Supa Harira,

Sabzi Polo (orez cu verdeata),

Kookoo Sabzi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos