Biryani de pui

Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folose

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Biryani de pui

Ingrediente

  • un pui taiat in 8 bucati
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 125 ml iaurt
  • condimente pentru biriani(piper negru
  • cumin
  • coriandru
  • turmeric
  • scortisoara si cardamon)
  • 50 gr stafide sau dupa preferinta
  • pine nuts sau migdale
  • 2 linguri ghee
  • 400 gr orez basmati
  • 2 litri apa
  • o ligurita sofran dizolvat in 60 ml de apa fierbinte

Mod de preparare

Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folosesc diferite tipuri de carne. Cea mai des intalnita varietate a acestei retete este insa cea cu carne de pui.

Puiul taiat il spalam si il punem la fiert. Orezul il spalam bine in mai multe ape pina apa devine clara(de vreo 5 ori) si il punem la inmuiat in apa calda pentru 40 de minute. intre timp oparim putin stafidele si le punem deoparte. Tocam ceapa si usturoiul marunt si rosiile cubulete. Intr- o tigaie punem la calit in cele doua linguri de ghee ceapa usturoiul si aduagam condimentele,puiul fiert si calim un minut pana carnea de pui ia gustul condimentelor. Apoi adugam rosiile si citeva linguri de la apa unde a fiert puiul. Mai lasam la foc potrivit cateva minute dupa care adugam stafidele si iaurtul si amestecam cu grija. Totul este gata intr-un minut. Urmeaza orezul care il punem la fiert in apa in care a stat la inmuiat si il fierbem pentru 15 minute paana este pe jumatate facut. Il rasturnam intr-o sita sau colander si il scurgem bine de apa dupa care il clatim si il scurgem iar bine. Apoi intr-o oala preferabil care nu lipeste, eu am folosit una de teflon, adaugam o lingura de ghee si punem un strat de orez. Peste orez aduagam puiul si sosul obtinut si acoperim iar cu orezul ramas. Peste turnam cu lingura din loc in loc saffronul dizolvat in apa,asta ca sa obtinem 2 culori de orez. Acoperim oala bine sa nu intre aer preferabil cu folie de aluminiu si apoi capacul si lasam la foc mic pentru 40 sau 50 de minute. In aceste 40 de minute capacul nu trebuie ridicat deloc ca altfel numai iese orezul bine.


Se serveste cu sos de iaurt, iar cand este gata se aseaza pe un platou mare orezul si se pune puiul peste el. Se garnisteste cu ceapa prajita bine, migdale, muguri de pin si coriandru verde.

Reteta Biryani de pui a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro

Alte retete arabesti gasiti aici:

Supa Harira,

Sabzi Polo (orez cu verdeata),

Kookoo Sabzi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mucenici moldovenesti insiropati
1
Preparate dulci

Mucenici moldovenesti insiropati

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti insiropati
Mancare de spanac cu ou ochi
2
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
3
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Gyros cu pui si sos tsatsiki
4
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Tort crema de zahar ars
5
Torturi

Tort crema de zahar ars

Tortul crema de zahar ars este un tort minunat ce combina traditionala reteta de crema de zahar ars cu un blat pufos de...

Tort crema de zahar ars
Parteneri
Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Vă invit la o porție de cartofi cu carne de pui gratinați, mega delicioși. E o bombă calorică, dar o dată pe lună...

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce