Blanchet de vita

Pentru blanchet de vita carnea se spala. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii, telina si ceapa se curata si se spala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • cartofi - 800 g
  • morcovi - 250 g
  • telina radacina - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • unt - 25 g
  • untura - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • lamaie - 50 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • mazare proaspata/conserva - 500 g/250 g
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru blanchet de vita carnea se spala. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii, telina si ceapa se curata si se spala. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa rece (cea conservata se scurge de lichid si se spala sub jet de apa rece). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se extrage sucul. Oul se trece sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenus. Faina se cerne. Carnea se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga morcovi, telina, ceapa si boabe de piper. Carnea se taie in 10 bucati. Dupa ce a fiert, se scot legumele si se taie cuburi. Supa se strecoara si se foloseste la prepararea sosului cu faina, galbenus de ou, untura, foi de dafin, sare si suc de lamaie. in sosul fiert se adauga bucatile de carne si se fierb impreuna 8-10 minute. Cartofii fierti se amesteca cu legumele taiate si mazare; se adauga unt topit.

Blanchetul de vita se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura aromata cu pere intregi

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Alaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video
Gulas unguresc

Gulas unguresc

Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt....

Gulas unguresc
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu prune si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu prune si scortisoara

Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...

Tarta cu prune si scortisoara
Dulceata de ardei iuti
2
Dulceata

Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...

Dulceata de ardei iuti
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Saratele cu chimen
5
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Parteneri
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Prajitura Lamington de Ciocolata
ReteteCulinare.RO

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia