Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine fripta. Se impaneaza cu slanina
Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine fripta. Se impaneaza cu slanina, se leaga apoi, pentru a-i da o forma buna, ca sa poata fi taiata frumos felii, cand e gata. Se pune carnea cu putina untura, se frige pe toate partile vreo 20 de minute. Se scurge untura. Se pune in loc un paharel cu vin alb sau rosu si o lingura de rachiu. Se lasa sa fiarba descoperit, pana ce lichidul e aproape scazut, intorcand carnea pe o parte si pe alta. Se adauga: un picior de vitel bine curatat si spalat si caruia i s-a scos osul, soriciul de la slanina care a servit la impanat, sare, piper, o frunza de dafin si un fir de patrunjel si un litru de apa, sau mai bine aceeasi cantitate de zeama de carne. Dupa ce incepe sa fiarba, se ia spuma, se acopera perfect si se da la cuptor. Se tine astfel sa fiarba in clocote mici 4 ore. Se intoarce intre timp de 2-3 ori. Dupa 2 ceasuri se adauga 2 morcovi taiati felii rotunde nu prea subtiri, si 15-20 de fire de arpagic curatate. Se lasa sa fiarba restul de 2 ore. Cand e gata, zeama trebuie sa fie mult scazuta. Se aseaza carnea pe farfurie, se scot atele si se taie felii. Se aseaza imprejur ceapa, morcovii si, daca place, si piciorul de vitel taiat bucati potrivite. Se tine la cald. Sosul din cratita se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Se trece prin sita peste carne.
Se serveste calda, cu salata. Tot astfel de gustoasa e si rece, sosul intarindu-se imprejur ca aspicul.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseVă spuneam că am achiziționat o cutie mare de lapte condensat caramelizat și îl voi folosi pentru a pregăti mai...
Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarponePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii