Boeuf breze cu ciuperci

Pentru boeuf breze cu ciuperci slanina se taie felii subtiri. Carnea se curata, se spala si se zvanta. Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita (pulpa/spata) - 600 g
  • morcovi - 50 g
  • pastarnac si patrunjel radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • ulei - 100 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • telina - 50 g
  • 1 cub MAGGI de vita
  • apa - 700 ml
  • slanina cruda - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • zahar - 10 g

Mod de preparare

Pentru boeuf breze cu ciuperci slanina se taie felii subtiri. Carnea se curata, se spala si se zvanta. Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (daca se folosesc ciuperci conservate, acestea se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Usturoiul se curata si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Carnea se impaneaza cu slanina, se inabusa in ulei si 100 ml apa, se adauga ceapa, telina, morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, usturoi, pasta de tomate, cuburile MAGGI, piper, sare si, treptat, apa. Se fierbe inabusit cca 1 ora. Carnea fiarta se portioneaza. Sosul se paseaza si se fierbe cca 10 minute impreuna cu ciupercile, vinul si zaharul.

Boeuful breze cu ciuperci se serveste cald, cu diferite garnituri din legume sau galuste de cartofi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita