Budinca de carne cu cartofi

Pentru budinca de carne cu cartofi se da prin masina de tocat carnea impreuna cu ceapa si miezul de la o felie de paine muiat si stors.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne
  • 1 ceapa
  • 1 felie de piine
  • 2 linguri unt (sau untura)
  • 1 lingura faina
  • 1/2 ceasca zeama de carne (sau apa)
  • 300 g cartofi
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • 1 lingura pesmet.

Mod de preparare

Pentru budinca de carne cu cartofi se da prin masina de tocat carnea impreuna cu ceapa si miezul de la o felie de paine muiat si stors. Se infierbanta intr-o tigaie o lingura de unt sau de untura, se pune carnea si cand incepe sa se rumeneasca, se presara faina. Se amesteca si se stinge cu zeama de carne. Se adauga sare, piper si putin marar sau patrunjel tocat. Separat se fierb cartofii, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat. Se unge cu unt o forma de sticla rezistenta la foc, se presara pesmet si se asaza un strat de carne, unul de cartofi, si asa mai departe. Deasupra se toarna o lingura de unt si se presara pesmet. Se tine la cuptor pana se rumeneste.


Budinca de carne cu cartofi se serveste cu un sos de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc