Se trece de 2-3 ori prin masina de carne ficatul bine sters, ceapa curatita, taiata si inabusita in putin unt, piinea inmuiata si stoarsa si slanina.
Se trece de 2-3 ori prin masina de carne ficatul bine sters, ceapa curatita, taiata si inabusita in putin unt, piinea inmuiata si stoarsa si slanina. Se adauga sare, piper, putina nucsoara pudra, galbenusurile, smintina, albusurile batute spuma si se amesteca totul bine. Se unge o forma cu capac (in lipsa, o cratita de 2 kg) cu unt, se asaza inauntru compozitia nivelata si presata ca sa nu aiba goluri, se acopera si se fierbe pe baia de apa 1 ora. Se rastoarna pe o farfurie.
Se serveste cu pireu de spanac, salata de cartofi sau salata verde.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii