Budinca de porumb cu pulpe de pui

Se curata copanele de piele si se taie in bucati mai mici. Se clatesc si se zvanta intr-un servet. Se sareaza, se pipereaza, se tavalesc prin paprika

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 copane de pui
  • sare
  • paprika dulce
  • chimen macinat
  • 250 g macaroane marunte
  • 400 g ciuperci marunte
  • 3 fire de ceapa verde
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri de untdelemn
  • piper macinat
  • 1 cutie de boabe de porumb (conserva)
  • 200 g smantana

Mod de preparare

Se curata copanele de piele si se taie in bucati mai mici. Se clatesc si se zvanta intr-un servet. Se sareaza, se pipereaza, se tavalesc prin paprika amestecata cu o lingurita de chimen pisat sau macinat.

Separat, se fierb macaroanele (cat mai marunte) in apa cu sare (nu foarte moi), se strecoara si se lasa sa se scurga in sita.

Se curata ciupercile si se taie in patru.

Se spala ceapa verde si se taie in ineluse.

Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.

Se prajesc copanele in ulei fierbinte, pe ambele parti. In uleiul ramas, se calesc ciupercile si ceapa verde, cam 3 minute, amestecand. Se pune sare si piper. Se amesteca cu macaroanele si se pun in forma unsa cu unt. Deasupra se asaza copanele de pui.

Se scot boabele de porumb din conserva, se amesteca cu smantana si putina sare, si se paseaza cu mixerul sau se dau prin masina (in cazul acesta, smantana se adauga la final). Sosul obtinut se intinde peste copanele de pui. Se coace la cuptor, la treapta a treia, vreme de 45 de minute.


Pofta buna!

Reteta Budinca de porumb cu pulpe de pui a fost propusa de stu pe forum culinar.ro

Alte retete cu pulpe de pui gasiti aici:

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor,

Pulpe de pui umplute cu orez,

Cartofi taranesti a la bunica cu pulpe de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Bucataras.RO

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Niste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise