Budinca din carne cu sos din legume

Pentru budinca din carne cu sos din legume carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 500 g
  • apa - 50 ml
  • patrunjel radacina - 75 g
  • faina - 50 g
  • paine alba - 150 g
  • lapte - 125 ml
  • morcovi - 250 g
  • oua - 2 bucati
  • smantana - 50 g
  • telina radacina - 75 g
  • unt - 25 g
  • ulei - 75 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ceapa - 100 g
  • cascaval - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca din carne cu sos din legume carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul radacina, telina, morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Painea se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Carnea se toaca impreuna cu ceapa, se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa, se raceste, se amesteca cu paine si se da din nou prin masina de tocat. Se adauga un ou, patrunjel verde, sare si piper. Compozitia obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu 25 ml ulei; deasupra se adauga o compozitie formata dintr-un ou, faina, smantana si se presara cu cascaval. Tava se introduce la cuptor cca 15 minute. Budinca preparata se portioneaza. Legumele (patrunjelul, telina radacina si morcovii se inabusa in unt, se adauga faina dizolvata in apa, sare, lapte si se fierb cca 25 minute. Sosul se paseaza.

Budinca din carne cu sos din legume se serveste calda, cu sos de lamaie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa