Budinca din carne cu sos din legume

Pentru budinca din carne cu sos din legume carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 500 g
  • apa - 50 ml
  • patrunjel radacina - 75 g
  • faina - 50 g
  • paine alba - 150 g
  • lapte - 125 ml
  • morcovi - 250 g
  • oua - 2 bucati
  • smantana - 50 g
  • telina radacina - 75 g
  • unt - 25 g
  • ulei - 75 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ceapa - 100 g
  • cascaval - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca din carne cu sos din legume carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul radacina, telina, morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Painea se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Carnea se toaca impreuna cu ceapa, se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa, se raceste, se amesteca cu paine si se da din nou prin masina de tocat. Se adauga un ou, patrunjel verde, sare si piper. Compozitia obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu 25 ml ulei; deasupra se adauga o compozitie formata dintr-un ou, faina, smantana si se presara cu cascaval. Tava se introduce la cuptor cca 15 minute. Budinca preparata se portioneaza. Legumele (patrunjelul, telina radacina si morcovii se inabusa in unt, se adauga faina dizolvata in apa, sare, lapte si se fierb cca 25 minute. Sosul se paseaza.

Budinca din carne cu sos din legume se serveste calda, cu sos de lamaie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
1
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Mic dejun moţesc
Bucataras.RO

Mic dejun moţesc

Am mancat eu odata in Ţara moţilor un mic dejun asa de bun si consistent cu cartofi, sunculita de porc, oua, branza, ceapa...

Mic dejun moţesc
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!