Budinca din creier cu smantana

Pentru budinca din creier cu smantana carnea se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se opareste si se taie bucati mici.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • creier de vita - 500 g
  • unt - 100 g
  • faina - 200 g
  • lapte - 800 ml
  • oua - 5 bucati
  • smantana - 250 g
  • lamaie - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca din creier cu smantana carnea se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine in apa cca 15 minute pentru eliminarea sangelui, se opareste si se taie bucati mici. Se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si se extrage sucul. Din faina, 75 g unt, lapte si sare se prepara un sos care se fierbe cca 10 minute. Sosul obtinut se raceste si se amesteca cu creier, galbenusuri, albusuri batute spuma si piper. Compozitia obtinuta se aseaza intr-un vas uns cu 25 g unt si se introduce la cuptor, la temperatura moderata cca 25 minute. Se raceste putin, se amesteca smantana cu sucul de lamaie, sare si se formeaza un sos.

Budinca din creier cu smantana se serveste calda; deasupra se toarna sosul.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci