Budinca din creier cu smantana

Pentru budinca din creier cu smantana carnea se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se opareste si se taie bucati mici.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • creier de vita - 500 g
  • unt - 100 g
  • faina - 200 g
  • lapte - 800 ml
  • oua - 5 bucati
  • smantana - 250 g
  • lamaie - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca din creier cu smantana carnea se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine in apa cca 15 minute pentru eliminarea sangelui, se opareste si se taie bucati mici. Se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si se extrage sucul. Din faina, 75 g unt, lapte si sare se prepara un sos care se fierbe cca 10 minute. Sosul obtinut se raceste si se amesteca cu creier, galbenusuri, albusuri batute spuma si piper. Compozitia obtinuta se aseaza intr-un vas uns cu 25 g unt si se introduce la cuptor, la temperatura moderata cca 25 minute. Se raceste putin, se amesteca smantana cu sucul de lamaie, sare si se formeaza un sos.

Budinca din creier cu smantana se serveste calda; deasupra se toarna sosul.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori