Budinca din ficat de pui

Pentru budinca din ficat de pui morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de pui - 200 g
  • unt - 25 g
  • pesmet - 25 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 125 g
  • lapte - 500 ml
  • oua - 3 bucati
  • sare dupa gust
  • Pentru sos:
  • vin alb - 50 ml
  • ceapa - 25 g
  • mustar - 15 g
  • zahar - 15 g
  • morcovi - 50 g
  • ulei - 25 ml
  • apa - 500 ml
  • faina - 30 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca din ficat de pui morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat. Ficatul de pui se spala si se taie cuburi. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe. Ficatul se inabusa in 25 ml ulei si 25 ml apa. 75 g faina se dizolva in 100 ml lapte rece, se adauga 25 ml ulei amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase; se adauga restul de lapte, sare si se fierbe, obtinandu-se un sos care se raceste. Sosul se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se niveleaza uniform. Se coace la cuptor cca 15 minute, la temperatura moderata. Dupa coacere, se raceste si se portioneaza. Se prepara cel de-al doilea sos din morcovi si ceapa, care se inabusa in 25 ml ulei si 25 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, se completeaza cu 450 ml de supa ramasa si se continua fierberea 10 minute. Se strecoara sosul obtinut si se adauga mustar, zahar, vin, sare dupa gust; se mai fierbe inca 2-3 minute.

Budinca din ficat de pui se serveste calda, cu sos alaturi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Cornulete fragede
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura Fanta
4
Prajituri

Prajitura Fanta

Simpla, buna si de mare efect... zic eu!

Prajitura Fanta
Sarmale cu pasat
5
Mancaruri de post

Sarmale cu pasat

Sarmalele cu pasat este o mancare de post traditionala si delicioasa. Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia.

Sarmale cu pasat
Parteneri
Racituri din urechi si adidasi de porc
Bucataras.RO

Racituri din urechi si adidasi de porc

 Am dorit sa obtin racituri nu foarte grase, asa ca am renuntat la capul de porc. Pentru obtinerea unei racituri clare...

Racituri din urechi si adidasi de porc
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare