Budinca din ficat de pui

Pentru budinca din ficat de pui morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de pui - 200 g
  • unt - 25 g
  • pesmet - 25 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 125 g
  • lapte - 500 ml
  • oua - 3 bucati
  • sare dupa gust
  • Pentru sos:
  • vin alb - 50 ml
  • ceapa - 25 g
  • mustar - 15 g
  • zahar - 15 g
  • morcovi - 50 g
  • ulei - 25 ml
  • apa - 500 ml
  • faina - 30 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca din ficat de pui morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat. Ficatul de pui se spala si se taie cuburi. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe. Ficatul se inabusa in 25 ml ulei si 25 ml apa. 75 g faina se dizolva in 100 ml lapte rece, se adauga 25 ml ulei amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase; se adauga restul de lapte, sare si se fierbe, obtinandu-se un sos care se raceste. Sosul se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se niveleaza uniform. Se coace la cuptor cca 15 minute, la temperatura moderata. Dupa coacere, se raceste si se portioneaza. Se prepara cel de-al doilea sos din morcovi si ceapa, care se inabusa in 25 ml ulei si 25 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, se completeaza cu 450 ml de supa ramasa si se continua fierberea 10 minute. Se strecoara sosul obtinut si se adauga mustar, zahar, vin, sare dupa gust; se mai fierbe inca 2-3 minute.

Budinca din ficat de pui se serveste calda, cu sos alaturi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura aromata cu pere intregi

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Alaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video
Gulas unguresc

Gulas unguresc

Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt....

Gulas unguresc
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Saratele cu chimen
3
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Cozonac steluta
5
Cozonac

Cozonac steluta

Este o reteta de efect si delicioasa

Cozonac steluta
Parteneri
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Prajitura Lamington de Ciocolata
ReteteCulinare.RO

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia