Pentru budinca din ficat de pui morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat.
Pentru budinca din ficat de pui morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat. Ficatul de pui se spala si se taie cuburi. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe. Ficatul se inabusa in 25 ml ulei si 25 ml apa. 75 g faina se dizolva in 100 ml lapte rece, se adauga 25 ml ulei amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase; se adauga restul de lapte, sare si se fierbe, obtinandu-se un sos care se raceste. Sosul se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se niveleaza uniform. Se coace la cuptor cca 15 minute, la temperatura moderata. Dupa coacere, se raceste si se portioneaza. Se prepara cel de-al doilea sos din morcovi si ceapa, care se inabusa in 25 ml ulei si 25 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, se completeaza cu 450 ml de supa ramasa si se continua fierberea 10 minute. Se strecoara sosul obtinut si se adauga mustar, zahar, vin, sare dupa gust; se mai fierbe inca 2-3 minute.
Budinca din ficat de pui se serveste calda, cu sos alaturi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii