Carnatii de porc se prepara in ziua taierii porcului. Este o reteta romaneasca ce se pregateste mai ales inainte de Craciun, carnatii de porc putand fi lasati si la afumat.
Se piseaza bine usturoiul, se face un mujdei, se pune sare si piper, dupa gust si se adauga in castronul cu carnea, impreuna cu apa calda. Se amesteca bine, pana la incorporarea ingredientelor. Se adapteaza la masina de tocat in locul sitei si al cutitului palnia de umplut carnati. Se umplu intestinele,avand grija sa nu ramana spatii goale si sa nu fie prea indesata umplutura. Se rotesc intestinele la intervale de 20 cm, formand portiunea de carnat. Carnatii astfel pregatiti se pun pe o bara la uscat 1-2 zile. Se pot pastra cateva zile in frigider.
Carnatii de porc se servesc prajiti in ulei cu diferite garnituri.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii